Pengalaman Rollerblade DiSubang Avenue Tanpa Had Masa! Indoor Style

Penat seharian jalan2, tapi tak banyak jalan pun, lebih kepada menyusur, menolak, menjatuh! haha.. Hari ni pengalaman pertama main "sukan" rollerblade di subang. Bendanya baru buka, jadi takdelah ramai orang, baru syiok nak main laju2 kan.. :)

Kami gerak berlima orang lah jugak, tapi bila main tu yang best, nak bangun masalah pertama, nak stabilkan diri tu masalah kedua, nak bergerak tu pulak masalah ketiga.. Lama2 reti la tuh, takde beza sangat kalau dah pernah main ice skating sunway.


Rollerblade ni bertempat dekat sebelah carefour subang.. Carilah bangunan subang Avenue, bila dah sampai, terus gerak ke tingkat paling atas sekali. then enjoy. Untuk tiket masuk, sekarang "Per Entry, RM25"  Kalau dulu ada package main 2jam, RM15, sekarang dah takde dah. Tempat dia ala2 disko sikit (indoor).
Bila nak main, masa untuk pilih kasut..! dekat sini ada 2jenis kasut sahaja.. Jenis "inline" dan "roller". Beza dia, tengok sendiri gambar bawah.. Untuk betul2 beginner, pakailah roller. untuk yang dah rasa hebat, pakai inline, kena pandai seimbang badan lah ye. Kalau jatuh, redha jelah, tak sakit pun.

P/s: Kalau nak pergi, bawak stokin sendiri ye! Jangan lupa "Belajar dekat youtube dulu sebelum main esoknya. Baru nampak basic to play rollerblade. its easy to follow n test. hoiyeih! 






Dan malamnya, time for dinner with "Her family.." Thanks for everything yang tersayang, Love to drive your car again nextime. Kenyang makan tanpa had.. Nak makan free, pergilah hotel concourde dekat "*******"..  *Aku lupa dah kat mana.
I love you kereta neo. -.-'

1 Komen:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wowww bestnya kalau mak dpt cuba roller blade ni tp takut tak dpt tampung berat mak dara ni hahaha... nice entry indeed!! =)

btw.. I just voted for you at Worlds Bloggers And Social Media Awards 2012..

Plsssss vote for me for THE WORST BLOG OF THE YEAR @ http://socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=33 "click vote di link www.bicaramakdara.com

Tukar Tapak Kaki