Wajah Gadaffi Yang Meninggal Dunia Dibunuh Pemberontak

Kematian Muammar Gaddafi sememangnya mengejutkan aku yang memang takdak kena mengena pon ngan aku. Actually, banyak story kalau korang ambik tahu, penentang Gadaffi yaitu penduduk libya yang langsung tak menyokong Gadaffi sebenarnya, meminta tolong dari pihak NATO.. Gadaffi dibunuh bila dia cuba untuk pindah ke tempat berlindung terakhirnya gara2 kekalahan teruk, so dalam perjalanan, pemberontak telah menyerang.. So terjadi la kisah sedih ni.. 

Gadaffi cuba untuk melarikan diri ke dalam lorong kecil selepas semua pengawal peribadi mati dibunuh. Dan akhirnya Gadaffi berjaya ditangkap.. Gadaffi merayu supaya dia tidak dibunuh, last2 kena bunuh.. Ape ke he dia cakap kosong, kata nak "berjuang sampai ke titisan darah.." heh! Usyah gambar.. :)
Btw, Lupa nak bagi tahu, untuk pengetahuan kita sekarang libya di conquer oleh pemberontak islam jugak, dan semasa tengah nak menjatuhkan Gaddafi, pemberontak meminta tolong NATO untuk mendapatkan senjata, duit dll.. Dats why boleh menang kan.. So lepas nih maybe jugak NATo akan mintak balasan dari libya.. kemungkinan minyak.. dan kemungkinan jugak, benda lain.. Jadi Libya telah BERHUTANG dengan NATO.. :') Pandailah fikir.. WHAT NEXT??

0 Komen:

Tukar Tapak Kaki