Perniagaan Nikon Meningkat Gara2 Camera Telefon Bimbit

Baru aku tahu kenapa budak2 dslr makin lama makin ramai pulak sekarang. Gaya macam dah style kan. Actually,ade lagi satu sebab yang buat komuniti sekarang lebih sukakan Dslr.. :') Semua punca dari gambar2 kat telefon bimbit. :) Jom kaji jap eh..

*Kebanyakan remaja lebih suka tangkap gambar sendiri.. Tak kesah la depan cermin, tak pun syok sendiri dalam bilik main shoot2..Dan juga sometime outdoor shoots.. Jadi kesimpulannya, bila dah tangkap pakai handphone, dia tengok gambar dia tangkap tadi, macam tak lawa la. Maksudnya, tak HighDefinition langsung,kabur,tak jelas.. :p Oleh sebab tu lah, dia terasa nak beli DSLR.. Jadi nikon beruntung. kan3.

Kenapa nikon? sebab nikon lah trend budak2 sekarang "pandang"..bluekk.. :D Jadi punca perniagaan lebih berpunca dari hp. So camera handphone bukan penghalang nikon pun. kan3..

Btw, aku tak dapat nak bayangkan lah kalau tangkap gambar sendiri pakai Dslr..hahah. Blueeekkk.. Dah pakai dslr tu,g le tangkap gambar retis@model nung.. Gambar keindahan alam kat luar ke.hahah gambar aweks.. :p


4 Komen:

kaizen said...

aku x suke amek pic sendiri dpn cermin..wahahaha

eykabaha said...

tk smstinye..ad je yg mek gmbr sndri gune dslr..bjet cm nk mnunjuk r yg dowg ad dslr..hahha ;p

Muhamad Syafiq said...

abam rilek je shoot pakai 3310i :D

Demu Chan said...

pacak tripod or monopod, then set masa kat kamera... bleh la ambik gamba sendiri... hahaha...


p.s: asip... x cukup lagi ke gamba ko aku shoot dgn heliza?? hahaha.. :p

Tukar Tapak Kaki