Peperangan Hackers Akan Bermula DiMalaysia Terhadap Kerajaan Pada 15Jun

Anonymous, sebuah pertubuhan “hacktivist” antara terbesar di dunia akan melancarkan serangan siber (hacking) ke atas laman web kerajaan Malaysia (http://www.malaysia.gov.my) pada 15 Jun 2011.

Tujuan dorang melancarkan serangan ke atas laman web kerajaan Malaysia adalah berikutan tindakan “censorship” dan “blocking” beberapa website seperti Wikileaks dan PirateBay.

Anonymous juga menegaskan bahawa pengguna Internet tidak perlu ditindas dan disekat oleh sesebuah Kerajaan. Dan perbuatan menghalang akses internet tanpa kerelaan pengguna adalah tidak patut kerana boleh dianggap mencabuli hak asasi manusia.


Updated : Video dan beberapa link berkaitan boleh dilihat dengan membaca artikel penuh.

 

Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world’s strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favor.
Wajah mereka ditutup.. :') Biasalah,hackers..

Serangan daripada Anonymous akan dilakukan pada 15 Jun 2011. Di harap pihak kerajaan Malaysia mengambil serius perkara ini kerana Anonymous bukan calang-calang, mereka dikaitkan dengan banyak serangan siber ke atas Sony, Paypal, dan banyak website-website kerajaan.

SKMM, dan bermacam-macam lagi unit IT dan sekuriti Malaysia, masa ini la nak tunjuk hero. Jangan bagi website negara senang-senang kena hack. Lawan tetap lawan.

Berita ini juga telah dimasukkan ke dalam website The Stars : http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/6/14/nation/20110614081623&sec=nation

5 Komen:

Muhamad Syafiq said...

kau salah seorang ke ?.. haha :D

Ecah Shafiee said...

hebat gile org ni..minat sgt ko kan ngn hack2 ni.

HazHand said...

erk!

HazHand said...

ecah: huhuhu

mahirahnazlim said...

ikut suke la nak hack ke ape ke haha

Tukar Tapak Kaki