Kebaikan Bangun Tidur Lewat2 Sampai Lah Ke Petang @ Malam

Share benda baik n bermanfaat, apa salahnya walau takde kebaikan sangat..hahha Im addicted untuk bangun tidor lewat sebab itu best do.. bila nabil cakap dekat aku, "U R BEST BRO!".. Wtsiiiit.-.-

kebaikan nya aku senaraikan k:
  • kita akan mendapat tidur tersangat2 cukup! :')
  • badan kita akan jadi lemauuuu. jadi flexibel! takkan taknak jadi macam superhero!hohho..
  • mempercepatkan masa kita. *selalu kita nak tunggu petang tu lambat sangat kan,so bila bgn tidur,tgk2 dah siang..ahah! :D
  • mengurangkan penggunaan banyak tenaga. *bangun awal2 nak buat apa,stakat on9 je bek xyah la kot.
  • korang dapat makan 2 in 1. boleh breakfest and lunch tros.. *jimat duit kalau yg duduk asrama tu.Takan tak suke kot..
  • selalu kalau kita on9 fbook pagi2 kan,tak ramai on9 chat lg.. Bila petang,baru ramai "on" kan.. *tak rugi btol kalau bangun lewat :D
  • kita juga dapat kumpul air liur penuhkan satu kolam mulut! meh nak cite eh,ada satu kajian sains kan, mengatakan, kalau nak dapat khasiat diwaktu pagi, kita kena telan air liur selepas bangun tidur,jangan la buang dr mulut tuh kalau dah bangun tido. *err,aku terpk gak, cane eh,kalau dah macam satu cawan penuh,nak telan tak? gulp. lain la korang yang buat air liur tuh jadi peta kat bantal.. :(  kan dah rugi khasiat pagi..
  • kalau bangun lewat, kita boleh buat jadi "ALASAN" berguna..hahha Gunakan bila lewat pergi kerja ngan kelas. *mesti lepas! tapi,jangan mandi,biar muka nampak macam bangun tidur eh.
  • kebaikan lain,aku rahsiakan.. yang lain khusus untuk tenaga batin kuat lelaki. :D hihhi

P/s: tapi,kalau dah bagi tips nih,korang jangan lah amalkan, takdenye sampai korang pergi skip subuh. Kan dosa tuh.. kalau aku skip an,mak salu bebel camnih kat aku,
"kau tau dak dosa kalau dah tinggal satu solat subuh tu, apa balasan dia kat neraka nanti! kene balasan duduk kat azab api neraka panas uh puluh2 tahun kan..! kalau sehari dah kena cucuk2 ngan besi tajam, minum air timah panas,bernanah. belit ngan ular,ko nak ke?.."
aku terpaksa input dan proses.. adeih, seram pon ade dengar. camtu. macam mana la nak didik anak2 t. kalau bapak dia ni pun tinggal solat subuh.. hum.. :'(

cer tengok nih!........

9 Komen:

forever love said...

hahaha.. sengal..

Muhamad Syafiq said...

bagus tips kau ni asip .. esok sebelum masuk poli aku nak try gak cara kau .. haha :D

aslann said...

apesal label ko ade perempuan? dasar nyah!

yaya_flanella said...

rezeki tak masuk la bangun lambat. nak ke?

Ecah Shafiee said...

hhaha..sengal..tp yg ni aku suka..

"korang dapat makan 2 in 1. boleh breakfest and lunch tros.. *jimat duit kalau yg duduk asrama tu."

nmpk sgt aku slalu buat..ko pon same kan..;p

SyazwanSarawak said...

pehh. kalau takde kelas pepagi, memang aku bangun lambat2. ahaks~

pupel liyana said...

takleh blah bab kene sedut air liur basi tu.hehehe

eykabaha said...

der..wa mmg ske tdo late n bgon late..so pasnie lau mak wa bbel kt wa..wa thjuk blog lu ni kt mak wa k..hahha ;p

CWL wanie LovelA said...

hehe terbaik

Tukar Tapak Kaki