Berhati2 Bila Pergi Klinik Kerajaan Walau Bayaran Hanya Seringgit

Awal pagi bangun.. selalu bangun petang2.. adeih. Gara2 nak tampal simen dekat gigi, ibuku cakap, "pergi lah kat klinik kerajaan tuh,RM1 jeee..".  Naik semangat aku nak pergi.. Mana ke tidak, cuba bayangkang kan k, kalau swata,sekali tampal RM50!kalau kerajaan RM1.. Dats why lah aku sayang kerajaan bagi subsidi lebih dekat hospital. :')

Jadi nak dijadikan cerita bagaikan orang bodohnya aku hari nih, terpaksa lah terima kenyataan.. :') Sememngnya aku ni Buduss.. 


Dipendekkan cerita,sampainya aku kat klinik anika namanya.. So masuk lah aku tanpa tengok kiri kanan, g daftar, ambik no giliran kat kaunter..n akuh cakap la, "SAYA NAK SIMEN GIGI.." dan aku dapat no aku.. Superb laju kan aku! hah.. Btw, aku firstime lah! hihihi  Disebabkan no giliran aku rupenye macam nih hah..
 
Berjanggut nak menunggu no akuh. Sebab malas nak tunggu lama2, aku pergi lah jalan2, singgah mcd.. Online.. sampai lah aku agak2 cam nak dekat no aku t, baru aku g balik.. :') Bijak tak..hahha *bodoh sebenrnya,

So dah 30minit ,aku g patah balik.. pendek crita.. No aku dah pon nak dekat.. bunyilah suara perempuan2 no giliran tuh..
"1095"..
"1096"..
"1097"..
..........
"1099"..  
-.- Kenape kau skip no akuh..mana "1098"  :'(
Rasa nak sepak je nenek depan aku time tuh..grr Cepat2 aku g tanya kaunter, "apesal no saya nih suara pompuan tuh skip cik?"  dia jawab, "oh,tu kdg2 biasa, adik g tunggu lagi,smpai nama kena panggil.."   JADI,aku teruskan menunggu dengan yakin nama aku akan dipanggil.. :D nombor masih diteruskan... :)
"1100"..
"1101"..
sampai lah.. "1125"
Haram betul lah..kenapa tak panggil2 nih! rasa mcam nak lak SEPAK datuk tua duk depan aku nih..! Aku pendek memikir,aku g tanya akak kaunter lain, *dengan nada sedih tapi muka bengis, "KAK! kenapa no sy tadi kena skip,lepas tu akak tu tadi cakap,kena tunggu nama kena panggil,masalah dah lama tunggu!"  akak yg bujak ni pun jawab.. "adik dah bayar Seringgit kat kaunter tu dah?" 
 "err,Kaunter ape kak.. hihihi,belum.."  *p mampus la,aku tak malu pun..adeih..
Aku pergi lah bayar..tiba2 akak tu cakap, "oh ic adik ke.. nape dr pagi tadi tunggu skang baru nak bayar..? Akak panggil brape kali dah.."   aku nak cover pun xdapat.. dah aku g lepak mcd tadi..arghh! Senget la ko ni sip.  Lepas tu akak tu cakap, "kamu masuk je tros kat bilik tuh,jmpe nurse dalam tuh.."
  
Dengan lajunya langkah kaki dan sampai! "muhammad hasif eh?" nurse bertanya.. "ye saya.. saya lah tu.."  "erm,adik sakit ape eh?"  

yakin aku jawab.. "NAK TAMPAL GIGI... :D "   *tiba2 nurse tu muka terkejut.. adeih,pesal la pulak,kata aku clap lagi..da penat nih..

Nurse tu cakap! "sini tempat untuk sakit2,bukan klinik gigi.... KLINIK gigi dekat sebelah.. Bukan kat sini..oh! da bayar seringgit eh,t adik cakap kat nurse sana,cakap adik dah bayar.."
"oh,baik nurse..
Buat malu aku seyh.. NI GARA2 KAKAK kat kaunter tuh PEKAK BADAK sangat.. aku dah cakap kan, "aku nak tampal gigi" yang kau tak halang tu kenape!...heh.

Aku pon keluar klinik tuh, pandang akak kaunter yang wat salah uh! muke bengis jeli2.. PEKAK! BADAK!  So,aku pergi lah kat sebelah pulak.. malangnya tak berbau.. Untuk penampalan gigi,hari ni hanya untuk "APPOINMENT SAHAJA" .. macam haram.. Esok baru boleh.. grr

P/s: btw,hari nih penat buat kerja sia2.. dan memalukan.. Penat aku datang pukul 9pg, balik pulak pukul 12tghr.. Tak ke buang masa. Last2 aku xjadi pun simen gigi.. Sakit hati jap.. Baru nak pk klinik kerajaan BONGOK!..hahah kbai!.


25 Komen:

Amalina Jo said...

first time datang biasalah :)

Emma Rahman said...

Hahahhaha . Padan mukaa kauu ! Tue la laen kali tanye lah orang kat kaunter tue sengall . Hahahahhah

Qaseh dalia adelia said...

hihi cian dia ..len kali tnye dulu

HAZWANmohd said...

muahahhahahahhahaha!!
gelak guling2..
adoi ai.. klinik tu kan dekat2 je kan? haha..

HazHand said...

Amalina joli: yeih! faham pon... mcm kancil msuk kmpg baru kan

HazHand said...

emma: hah,nk wat cane,aku lurus bendul

HazHand said...

Qaseh: huuuhuuuuu..yelaaa

aslann said...

eh mana ada buang masa, kan awak dh isi masa awak tu. kalo tak mesti buat kerja xberpaedah kan.kan.okbyee.

dilah_buzz said...

haha,gilerrr..sakit gigi gi klinik gigi la..kan dah buang masa..huhuhu

athirah said...

hhahhahaaah..... ngokngek.... sakit sgt smpi dh xleh tanya ke?? hahahah... lawak2...

yaya_flanella said...

sebelum masuk tu kan dia ada signboard klinik gigi ke tak. haih.. kesian betul.. tahan jela makan bubur dulu.. :p

n!cK said...

padan muke ko!!haahahaha..

Muhamad Syafiq said...

boleh pulak tu lepak mcd ! .. haha :D

HazHand said...

ah kau as hole.. law x aku dh blh buat duit kot

HazHand said...

dilaz: ni lg stu..tu klinik le tu..

HazHand said...

athirah: u pe taw..heh

HazHand said...

yaya: due2 ade signboard GIGI! ntah mn stu ler

AnisZulaiha said...

sengalla khasep ni

Miss Bluepinkiey said...

hahahah!!..kelakar giler...nasib baek mase tu x sakit gigi..kalau sakit gigi,memang menahan la sakitnye...hahahha

Ujang9897 said...

pengalaman tu..hee

JiwaMusik said...

BHAHAHAHA
seyes lawak gle..
boleh la plak 'lepak2' kt klinik..
kahkahkah

Ecah Shafiee said...

haha..sengal lah kau..len kali bangun lg awal..aku hari tu plg awal kot..dpt no 1 terus..org xleh ckp ape lah kan..haha

Pupel Liyana said...

haha.biasalah tu. nasib baik sebab kes gigi kalau sakit biasa baik g swasta je.

eykabaha said...

sbar je lah basip oi...lau ko tk sbar sgt..ak le tlong tmpalkn gune simen nk wt rumah ni..hahha

Lisa said...

Oh, agak arr... saya tak salahkan kamu, biat situ sebab kurang profesinal...Pergilasanya kalau psikologi kita terganggu kalau dalam tertekan....
dan mungkin kesakitan menyebabkan tak boleh fikir apa....mungkin emosi orang sakit yang ada di situ juga berjangkit dan salah staff sebab kurang profesional.lain kali pergilah swasta atau klinik universiti kalau nak tampal/scaling...

Tukar Tapak Kaki