Siapa Yang Hack FanPages Oh!media dll? - Top2 Hackers,Wa Tabek Lu..

Minggu ni, adalah minggu paling banyak FanPages kat facebook yang kena hacked, sebagai contoh oh!Media,Heliza production... Lpas ni dgr cerita nak try hack utusan,takpun berita2 utama katanya.. Entah la, Tengok dorang yang hack ni, best jugak, Jadi kagum ouh!~  Tapi setakat hack facebook je,crack password pun boleh.. iTupun kalau reti buat. Nak belajar? Tekan sini..  CLICK HERE! hehehe

Dorang gelarkan diri dorang:
-KluangMan (kapten)
-Luficer (kapten)
-Dboyz (kapten)
-Lanun King (kapten)

And All Crew Member of Silent Hacker :
Malaysian Crew + Black Pearl Crew

Support :
RileksCrew Network + Newbie3viLc063s + Hackin Crew + H3x4 Crew

we care about human privancy

-King Alien-

Game Over.
Actually,disebabkan dorang, aku tertarik la cerita pasal sesetengah hackers terhebak yang aku copy sendiri dr blog dorang yang baru dibuat tu.. kononnya tempat berkongsi tips coding hack.. :') bawah ni contoh kebaikan hacker2 malaysia nih.. hahah Bongok dorang nih..


Hacker paling top di dunia semama zaman-zaman bill gates mula membangkitkan diri setelah puas meluncur di sesawang-sesawang aku menemui orang-rang yang paling top dan paling dikehendaki pada zaman-zaman kegemilangan bill gates.aku jumpa beberapa orang yang dikenali sebagai hacker yang telah membuat jenayah terbesar dalam dunia internet.

1.JONATHAN JAMES


siapakan orang ini adakah anda kenali..james ni berasala dari amerika boleh dikatakan budak pandai lah,sebab semasa bersuia 16 tahun dy mampu untuk menguasai dunia internet ni.budak ni mungkin berani mati sebab dia telah hack atau menggodam laman web pertahanan amerika,beliau memberi alasan kenapa dia berbuat begitu adalah kerana bagi dia laman sesawang tersebut adalah tentangan bagi dia.


JAMES juga telah mencuri program NASA yang berharga sebanyak 1.7juta us dollar,kaya budak ni.sehinggakan NASA terpaksa mematikan servernya.mungkin dia menggunakan keylogger atau rat unutk memasuki server tersebut (andaian),mungkin juga masa pada masa tu masih belum kukuh reverse ingenering ataupun belum ada.


Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga.Oleh kerana beliau berbuat demikian beliau tidak dibenarkan mengguankan komputer atau menyentuh kompurter selama 10 tahun.


tapi sekarang ini aku dapat berita beliau telah kembali ke pangkal jalan dengan membuka perusahaan di bidang keaamanan komputer. tahniah .


2. ANDRIAN LAMO


Andrian lamo ni pon boleh tahan juga,yang aku taw dia telah menggodam laman sesawang new york times dan beliau juga telah dapat info personal securiti number dan juga telah berjaya menggodam laman web microsoft dan akhirnya beliau didenda sebanyak 65 ribu us dollar, tetapi setelah beliau tamat menjalani hukuman beliau menjadi motivate kepada pelajar2 universiti-universiti.


3. KEVIN MITNICK

nama ni aku rasa sudah tidak asing lagi sebab kevin mitnik ni adalah orang paling aku respek dalam dunia hacking.aku rasa dia ni paling top kalo dalam dunia hacking.

beliau menggunakan los angeles bus transfer system untuk mendapatkan laman web rahsia amerika.


beliau mempelajari sendiri fungsi,kelemahan,kekuatan ke dalam DEC system (Digital Equipment Corporation)


beliau juga berfikiran untuk mendapatkan kekayaan dengan mudah,beliau berjaya menjadi adminstrator di sistem judi hanya dengan menggunakan komputer IBM supaya beliau dapat menang dalam perjudian tersebut yang bernilai jutaan ringgit.


beliau bukan setakat pada komputer sahaja beliau telah explore rangkaian-rangkaian yang dibangunkan oleh MOTOROLLA,NEC,NOKIA,SIEMENS,MICROSYSTEM,FUJITSU dan apetah lagi aku x ingat dan beliau telah menggodam di setiap nod-nod rangkaian tersebut.luar biasa orang ni.bape gb agaknya otak dy ni..huh.


sehinggalah berlakunya perang besar antara white hat hacker dan black hat hacker kerana seseorang white hacker bernama tsutomu shimomura yang merupakan hacker top 5 pada zaman itu kevin mitnick menggodam dan merogol sistem komputer kepunyaan tsutomu shimomura(hacker baik) dan beliau berjaya kenal pasti ip adress kepunyaan kevin mitnick dan berlakulah perang yang luar biasa.


beliau tertangkap oleh FBI dengan bantuan tsutomu shimura dengan mengenal pasti kevin mitnick menggunakan tracking dengan menggunakan rangkaian di telefon yang digunakan oleh kevin mitnick untuk mengesan dimana beliau berada.


sekarang beliau sudah tidak lakukan kerja-kerja hacking lagi sebaliknya beliau menjadi penuis novel tentang zaman kegemilangannya dahulu,menjaga keamanan keselamatan komputer di sesebuah syarikat di sana..



4. KEVIN POULSEN


kenvin poulsen atau lebih dikenalai dalam dunia internet iaitu DARK DANTE, beliau sangat berani kerana beliau berjaya menggodam database FBI,beliau juga menggodam rangkaian phone station di negara beliau,beliau ternyata mempunyai kelebihan dalam menggodam rangkaian telefon.


sehinggalah sekarang beliau menjadi orang teratas di wired news,dan berjaya menangkap 744 penawaran sex di laman web myspace


5. ROBERT TAPPAN MORIS


robert tappan moris sangat pakar dalam membuat coding-coding..beliau merupakan orang pertama yang mencipta worm,worm tersebut bernama morris worm.melalui internet beliau menyebarkan wormnya yang mengakibatkan anggaran 6000 buah komputer menjadi down..kene format balik ar tu..


akibat perbuatannya beliau dipenjarakan selama 3 tahun dan didenda sebanyak 10.500us dollar


setelah menamatkan pembelajaran 3 tahun di penjara(hahaha) beliau sekarang menjadi frosessor di sebuah MIT Computer Science and Artifical Intelligende Laboraty.



HACKER LAGENDERS

beliau bernama KARL KOCH berasal dari honnover jerman komputer beliau mempunyai nama tersendiri iaitu FUCKUP (First Universal Cybernatic-kinetic Ultra-Micro Programmer) beliau melakukan kerja-kerja hacking pada kurun ke 1985-1988. beliau juga adalah seorang cocain addict.


beliau berjaya menggodam beberapa sistem militan milik amerika dan menggodam sebuah pusat tenaga nucklear amerika pada zaman perang dingin dan hasil kerja-kerja hackingnya dijual kepada (KGB) agent rahsia Uni Soviet)


beliau di temui mati pada tahun 1988,menurut info yang aku jumpa beliau telah memebakar tubuhnya sendiri,namun tidak siapa yang tahu apa yang berlaku (silent hacker kot).mungkin beliau telaku takot ini adalah kerana konspirasi tingkat tertinggi antara amerika dan soviet pada perang dingin.


 

18 Komen:

aslann said...

BABY! xmasukkan nama aku! aku world top hackers dari 1988 hingga kini kot!!

Nurhasnatul Nabila said...

TERBAIKKK !! aku nak join grup dorg

Cik Yatt said...

tak baik tau hack2 ni..hahaha

Ecah Shafiee said...

hebak2..hebak sumanya..hahaa
giloo depa ni..tp bagus jugak ade hackers ni..xde depa kelemahan satu2 system takkan di reveal..ceh, ayat..hahaa, btw entry ko kali ni mmg berilmu sungguh..thumbs up..

Ecah Shafiee said...

oh..lupa one more thing..nak drop link.ahhaha

"Oi, mana boleh SPAM link kat sini" [Bagaimanakah Cara Yang Betul Untuk Menegur.?]

SS said...

pehh. lepas ni aku nak jadi hackers la XD~

Halusinasi said...

kalaulah pandai seperti mereka...^^

HazHand said...

ass hol!: harapan la,ko nk hack website seks pon x reti

HazHand said...

bella: xleyh3!! kau noob!

HazHand said...

cikyat: baik je law rase cm best! hahaha

HazHand said...

ecah: huhuh,thanks...
anyway,hack untuk troskan idop nternet!! yeih!

HazHand said...

ss: good3!!

HazHand said...

yana: hahahha,crite KALAU kan...

Apit said...

oo0,hehe :P

Nurhasnatul Nabila said...

ye laaaaaaaaaaaaa
aku noob...
dem !

HazHand said...

apit: hahah,apo eden?

HazHand said...

bella,dh taw xpelaaaa

Reffles Ace said...

Wow Silent Hackers Ada Dalam Senarai ???? Apa yang menyebab dia ada ? Btw Thank :)
Silent Hackers place for you all can be tech about hacking or another.Come to join SilentHackers.

Tukar Tapak Kaki