Student Ni, Satu Benda Je Yang Dia Kena Buat Time Study

sory,cilok google punye awek nih.. :p  erm,anyway, Kalau dah study tu, study jugak.. Tapi klau dah habis study tu, tetap tanam anggur, x menjadi jugak.. eh2, aku bukan nak mempertikaikan, tapi,nasihat.. :') 

Actually, de problem for student bila dia study is, TIDAK AMBIL BERAT TENTANG ISU SEMASA.. Dats de point.. sebab apa aku cakap ini sebab utama.. Kerana bila kita di interview, kebanyakan dorang akan tanya pasal isu2 semasa.. 

itu lah yang kakak aku kena. Bila di tanya pasal isu semasa,pasal pemimpin itu ini, "terkelu lidah nak jawab,sebab tak tak tahu pasal hal2 sekeliling..".. :')  

Pernah dengar, Katak duduk bawah tempurung tak? Ok,kita tukar kan sikit.. Di ibaratkan sekarang, budak student ni, Katak duduk bawah tempurung lutsinar~ Maksudnya, dia nampak dan tahu, tapi dia tetap wat dont know.. yeih! 

Actually,isus semasa contohnye! Pasal gaji pekerjaan.. Klau dah makin lama,makin naik harga sekeliling kita,so maki banyak lah gaji perlu kita dapat. Then,pekerjaan, motif blajar sebab nak dapat kerja, so, kena tahu mana satu pekerjaan yang gaji banyak, senang nak dapat n lain2.. Senang crita, like dat laa ok..


12 Komen:

aslann said...

Sejak2 jadi Prof Assip ni, semakin matang la entry die...huk2..

SyedGraphiX said...

wahhhh..pandainya abg ni berkata2. hahahahahaha

eykabaha said...

mmg r basip..tp stdent ni bsy cket ngan stdy ie n tkde mse nk mek port sal sume tu..bettr kite bg idea tok sume ipta or ipts sdiakn bhan bcaan tok stdent..means newspaper ke..ltak kt mne2 je..snang tok student bce..n tke pe yg importnt sal al lua..de most importnt,sdiakn tv di stiap blik or dorm stdent..snang nk tgok berita..hahah stju?

mahirahnazlim said...

kalau itu la soalan kena msa interbiu , hanchusss la aku HAHA

hana said...

huhu...
de betol gak ni...
lalalala~

liyanalalala said...

betul la .. jarang student nak ambik port pasal isu semasa...
kalau dah heboh giler2 macam gempa bumi jepun tu or mesir bergolak sampai student kena antar balik malaysia baru la nak terhegeh2 nak tahu jugak... hahahh

nadira shahid said...

sebenarnye depend pada students tu sendiri.. nk dapatkan isu semasa senang je.. bukak fb 24 jam boleh, tak la nak bukak website berita harian 2-3 minit pun tak boleh ;) *zaman study dulu, selalu gak la borak2 isu semasa dengan geng ;)

muhsin.aminudin said...

STUDENT kene banyak baca paper. bukak blog. betul tak??

YobSumo said...

itu sebablah kat U kena bergaul dengan ramai orang. lagi ramai kenal lagi byk isu tahu...

cik fza said...

berblog pun bule dpt byk infomasi

HAZWANmohd said...

bkn susah pun nk bc paper kan.. hu.
bace blog bley bc paper xkan xley..
1 more xtif twitter pun ley dpt taw isu smsa

Faa Eryna said...

wei, aku rasa , masa li nanti, lect mesti dok tanya perkembangan video seks pembangkang. hhii

Tukar Tapak Kaki