Takyah Main Duit Kutu Ngan Orang Camni - Perangai Macam Haram!

Sapa taknak rasa banyak duit. Aku pun nak.. Waluu tak selalu, n rase sekejap2 pun jadi lah kan.. Nak buat cane, aku ni bukan dari keturunan yang kaya2.. :'(

Bayangkan, main seramai 6orang.. Dekat tempat kerja yang memang tiap2 hari kalau masuk kerja nampak muka ko jelah..
Si kepala ni ajak aku.. (dia merupakan perempuan,dan seorang supervisor..Kak hani namanya)

Kak Hani: Asip,jom main duit kutu dengan akak.. Kita main 6orang je.. Yang lain tu,bia akak yang ajak..k?
Aku: Err,berape sebulan kak?

Kak Hani: Rm100.. Alah,ko dapat gaji je, ko terus bagi la sratus..
Aku: Uhm,boleh kot.. Kiranya rm600 lah ek nanti? (tanpa syak wasangka niat ko,aku tergode dengan rm600!)

Kak Hani: Ok,cukup bulan ko bayar.. Ko nak dapat bulan bape duit ni?
Aku: Paling last jelah kak.. :')
So,ktorang memulakan bagi2 duit tiap2 hujung bulan.. Jadi yang tukang uuskan mintak2,bagi2 duit ni, Kak Hani.. Asal aku dapat gaji je, ini yang ko cakap kat aku..
Kak Hani: Asip,Gaji dah masuk belum.. Cepat la sikit.. orang tu nak pakai duit ni.. 
Aku: Esok laa.. Sabar la dulu.. Belum lagi cukup hari.. Grr..

*******************************************************************

Cukup 6bulan.. Time ni, giliran aku untuk dapat duit kutu.. This is the Fucking time when i wanna
get my money from her! Korang tahu apa dia cakap bila aku mintak duit kutu aku..?!
Kak Hani: Asip..Akak nak pinjam dulu RM600 tu.. T cukup bulan depan,akak bayar k..
Aku: Alah kak! Mane boleh.. Nak pakai r!! Grr. (Dalam hati wa mau bikin lu jadi wa punya olang gaji la!)

Kak Hani: Err,akak dah pakai duit tu dulu.. Sorry eh.. t akak bayar..
Aku: Wat the fun answer bullshit! (dalam hati... :p ) Kalau ye pun, gtaw la dulu! 

Dan dia pun bla camtu je..Muke tak bersalah siot...

***********************************************************************

Kesimpulannya.. Aku terpaksa pergi dekat dia, mintak hutang aku tiap2 kali hujung bulan... Dah la aku yang pergi, bukan ko..!
Sampai sekarang tak habis2.. Cuba kira..cuba kira...~ Kalau ktorang main duit kutu tu bulan 5,tahun 2009... Sekarang dah 2011.. :'(

iYelah! asal aku mintak, ko bagi alasan!
Kak hani: Asip.. Akak dah guna semua gaji la,bayar itu ini... Tengok dulu, ta akak cari..
Wat ever! After that happends to me... Baru aku tahu, Si kakak tua muke setan ni,memang kalau main duit kutu,dia akan buat macam tu.. Satu tempat kerje dah tau perangai haram dia.. Biasalah, Nak bagi makan ANAK IKAN!

P/s: Moral story. If korang naik main duit kutu ke, duit ayam ke.. duit pape binatang sekali pun, cuba selidik latar blkang perangai orang tu.. huh! Nyesal tak ku sesali~ :p

16 Komen:

myhardday said...

eeee...jahatnye..M pun ada main juga..harap2 tak berlaku cam tu.. :D

nur amalina bt athman said...

ada gak orang mcm tue..pelik betol prngai..ta rasa takut kerr guna duit org ta bgtau..pastu cm tanak byr balik

Cikin said...

Ish ish ! Suka suka je telan duit orang . Haram .

HazHand said...

M: so,jgn trtipu sudah~

HazHand said...

M: so,jgn trtipu sudah~

HazHand said...

Cikin~ : taw xpe.. haram kjadah pompuan ni!

SyedGraphiX said...

mak aku lg nye laa... berape ribu tah org tu guna. nak tunggu dia bayar. 2 3 bulan baru dpat

Mr.Kerro said...

report je polis..biar cuak sket

Halusinasi said...

bahayanya! susah nk percayakan orang sekarang ni...

muniraksasa (; said...

yang aku punye lagi best, asip,, same cam ko laa, aku amek yang last punye, tup2 bila turn aku, sume nak stop main. lagi dem gile ! bile aku mintak balik duit kat dorang, hampeh tak dapat. grr.

HazHand said...

syed: ahah... Mak ko x ganas! len kali kene ganas sikit!! hahaha

HazHand said...

kerro:L xyah kot.. kite tggu saja!

HazHand said...

halusinasi: aah.. so,beware!

HazHand said...

munira: PERGH! bpak sdeyh kko! ko pon sme cam mak syed! Xganas sgt! alang2,kne ganas.. biar dorg tkot!! hahah

marish sha said...

dasyat betul org mcm ni .
sabar eh sip .

adaadean said...

ko tarah je pale kak hani tuh! atau bako je bako je!

Tukar Tapak Kaki