Sebelum Beli Handphone,Tengok OS Phone Dulu La Pandai, BlackBerry,Iphone,Android,Symbian?

Ramai yang bodoh lagi kalau bab2 beli handphone ni. Hahah, actually, nak katekan, "not at all dude!".. TAPI,MEMANG KUNNNNOOO~  :p
Kadang2 tu, ade je yang main beli. "u! i nak beli phone tu la.. cantik.. Mnarik.. dan de boom~" Oh no!.. please.. Ramai yang tak perasan,ini fakta aku. (fakta wat sendiri..:p)
80% Orang dekat seluruh dunia bile beli phone, akan tengok pada OS hphone,design,function.
20% Akan lihat pada design dan brand sahaja.
So,i invited u oll,before buy the phone, dont judge it by its design or wat ever semua. Plis, look at their function.. Tapi,seteng2 orang tak up to date, tak kesah, dats mean lam hati just saying this, "aku kesah ape,aku yang nak pakai.."  ni Analytic pengguna kat dunia ikot top5 tahun 2011!
1.Android- Available dalam pelbagai handphone
2.Apple- hanya untuk iphone
3.Symbian- Hanya untuk nokia 
4.Blackberry- hanya untuk BBerry phone
5.Windows- Juga available untuk pelbagai handphone
So,korang nampak kan.. Yang paling penting, kalau yang top je, mesti tengok pada OS! "baik bos!"..
Ni review perkembangan android. :')
Actually, android is from google company, so its actually sebijik funtion macam iphone.. n nice graphic la beb!  Dan! yang paling penting, Android pun boleh download "application macam iphone. Sekarang application android dah mencecah 800 000!!! deim,kalah iphone.. Kerana? Android is Open Operating system.. dan free download  :')  (kamu mesti tak paham le tuuw~)

Mai kita tengok commercial video Os terpilih je.. Takyah tengok pun takpe.. Kan syed kan~ ;-)


Mana yang best, korang pilih sendiri.. asip ni pemberi nasihat je..Apa yang iphone boleh buat, ANDROID LEBIH DARI ITU..Sebijik... Daa~

17 Komen:

athirah said...

hahhahaha... 20% tu mst ak... sbb ak x ksh tu sume... HTC ak pun x gne...

fareez tajudin said...

sip nak satu android...huhu...
buat review nmpk...bgos2...info yg berguna...sah2 ko pky android kn...

MUHAMAD SYAFIQ said...

android :D

nik farina aishah.... :) said...

nik kalau beli tengk funtion kalau tengk design to tak la kot tak kesah la kalau tak up to date pon , hehe hey u , nk belanje i pakai i-phone ke, andriod ke?? hehe

SyedGraphiX said...

aq x tau psal IT ni. lalalaa~
ehh. ade top commentator da kat sini! :)

Piah Becok said...

sayeeee... no komen. dapat bb pun free untuk keje. kalu tak, kite pakai nokia 3315 sudahhhh

tiQz said...

android.......

HazHand said...

athirah.. hurm,ko ni,kunooo!~ Grr..

HazHand said...

fareez: hahhaa,amik la. lam bag aku..haish
uhm,blom lg..hjung buln bru beli! :p

HazHand said...

syafiq: yeih!

HazHand said...

Nik: err,,huhuh
xpasti! grr... Bankrup la sy..huhu

HazHand said...

Nik: err,,huhuh
xpasti! grr... Bankrup la sy..huhu

HazHand said...

Nik: err,,huhuh
xpasti! grr... Bankrup la sy..huhu

HazHand said...

syed!: ko kan bru lpasan spm..hah
oh! bru nak naik kan~

Drunbella Khoo said...

vote for android.
(^___^)v

amal_fc1303 said...

OS android nie boleh pakai dkt sume fone ker??

mesmerising1 said...

gud2!! tabik spring la,!! im using android 2.1 je.. sesape rase macam duit tu da banyak sgt. xtaw nak wat pe. belilah iphone.!! erk.. sentap x???

Tukar Tapak Kaki