Pengalaman Kena Tahan Dengan Polis Bengis Tadi - Ok,Wa Cool.

Hari ni hari malang aku lagi. aduhai.Dah bape kali nak masuk hari malang je. Dah la tiba2 tertukar shift praktikal. kena la jaga malam. Gara2 malas nak balik rumah awal2, pk2 terasa macam nak g cari kerja la pulak, partime pun partime jelah.

So,aku pun terus pergi bukit tinggi, yeih,dengan selamber dara aku jalan2,naik motor kapcai ku.. TANPA  PAKAI HELMET! hahaha.. Padahal,Pondok polis melambak2 kat situ. ShIT! Kenapa satu pondok polis pun aku takde nampak time bukak helmet uh!

Then,dah cari punya cari hampir 15 kedai,semua reject aku. :'(
(mana ketidak sume reject ko,dah ko nak mintak shift time2 kedai2 dah tutup la sengal..!)
Ok! Wa tak kesah,wa pun teroskan perjalanan tuk cari kerja. Denagn berbekalkan minyak yang masih ada, Yeih,aku nampak satu kedai lagi. pap3!! aku parking.. vroom3!!~ *Bunyi pulak satu motor LC kat belakang aku..

"WOI KO!! BAGI IC NGAN LESEN KO!"
-Err,Asal bang.. (sambil tarik muka..:p)
"AKU CAKAP BAGI IC NGN LESEN KO,KO BAGI JELAA! KURANG HAJAR KO NGAN AKU AN!"
-(So dengan otak tengah bingung cari kerje tak dapat2 uh, bagi jelah IC ngan LESEN aku..) 
"KO IKUT AKU SKANG!"  (Sumpah tenking aku macam sial..) hahah  (aku pon follow behind..)

Rupanya benti kat pondok polis die.. ingatkan nak g belasah aku,leyh beregu! (Cakap besar ko asip)

So terjadi lah tenking menenking kat aku sorang je. Nasib bek sekeliling takde orang.. hahah N selalu ayat dia nak tenking aku,ni je, "
AKU DAH LA TENGAH PUASE.AKU TAKNAK R TENKING2 KO,ILANG PAHALA PUASA AKU..!!" 
So,bla bla dan bla,panjang lebar dia pot pet kat aku,suruh aku letak tangan kat sisi,diri betul2.. than dia tanya la segala latar belakang aku.. Mak ayah keja apa,umur aku bape, sekang wat apa.. haiya.. Wa jawab sepatah2 la,aku ni, tak suka kurang hajar kalau aku dah buat salah ni.

After that, dah dapat buku nak saman orang2 ni,datang la sorang lagi polis, dan bla3.. (tapi yang ni relax je.)
Soalan pertama dia tanya aku, nak g mana ni.. aku jawab "nak g cari keje.." (muke kesian la beb! hahah)
Then dia tanya polis yang bengis tadi, "Budak ni ada kurang hajar ngan ko tak?" dia jawab,takde,dia ok je aku tengok..

Dia tanya aku,
"Ko ada masuk geng mana2 tak? pekida ke,rantai besi ke.." (oh! wats dats? hahah)
-takde bang, saya tak main benda2 tuh. 
"ko ade benci polis tak?
-takdelah,ok je.. Da saya wat salah,so saya diam jelah,lau muka saya cam tak puas hati,mungkin tak kot.. 
"Lepas ni ko jangan lak panggil geng2 ko datang cari aku,belasah aku lak,aku wat keje aku je,dah memang ko ke hulu hilir ko tak pakai helmet,so salah ko.." "aku dah tegur ko,ko buat2 tak dengar tadi. tu la kurang hajar ko.."
-Oh,ok bang.. Series saya tak dengar,sebab saya terasyik nak cari kerje je tadi.. :p 
"dah2,aku taknak saman ko,ko pon ok,so aku bagi warning jelah.. Jangan ko nak wat hal lagi.. Aku lepas kn ko..
-(salam2,mintak maaf sikit, sambil wat muka hapy,dan aku blaaa)
So,aku kalau dah wat muka kesian,ayat2 cam sedeyh je,orang terus lepas kah?? hahahah Entah la,pandai2 la korang kalau kena gak,buat ayat.. haish.

Last2 skali tadi,lupa lak nak cakap,dia tanya ni..:
"ko kredit bape SPM?.."
-due.. eh2,LAPAN!... 
"ko nak cari keje,ko g la cari kat ipd..Ko dah la lapan kedit,pandai uh.. Mana tau nasib ko lepas ni kerja ngan kerajaan,ko gak untung.. G la,try cari kat IPD.. try mintak..  (la,polis sume kedit sikit ke selalunya? hahah,Sory beb..)
-tapi,polis uh,nak badan2 besar ke..Macam saya ni,keding je.. (apehal lah tiba2 aku jadi macam membe pulak.hah..) 
"Takdelah,dia akan bagi ko latihan punye. Standert laa... Ne tau masa depan ko berubah ke.. Takde ko nak buat salah da pasni.."
(Pergh,kalau aku jadi polis, Cane ntah rupa aku wei..haish. :p)

P/s: Akhirnya,dapat gak kerja walau partime saje. I need teh money bebs. haha.. STUPID SUNGGUH AKU HARI NI. Lain kali pakai helmet,jangan tunjuk samseng kat tempat lain..hahah, Ok.. :p

13 Komen:

mian said...

ko la sengal.sape suh x pakai helmet.haha.kalau aku polis aku saman je.x yah nak psycho2.kah3

HazHand said...

hahah,ko mmg.. mlayu x support melayu... hahaha

afique said...

asip apsal kau tak cakap saya dari geng blogger?

HazHand said...

hahaha,lupe la pulk.. mst die pelik maa..hahaha

afique said...

ayat apek maaa kau ni. haha

marish sha said...

hasif inbox aku no kau,
aku ade bnde nak tnye,
tensyen aku call sane sini tp hp semua org pulak nak takde battery

mahirahnazlim said...

HAKHAK siott jer kau . haha tu la helmet ade simpan bwh katil tak pasal3 kena interbiu tp oke gak siap bg tips cari kerja

HazHand said...

sha: sudah3!! huhuh

HazHand said...

mahirah: hah? tang mne aku bg tips? hahahah

SyedGraphiX said...

har har har.. tetiba aku rasa nak gelak baca story tuh! hahahaha XD .
ngeng nye polis. asal ko x saman je asip ni! da mmg sala die! dem dem

HazHand said...

dem3!!! ko diam syed! klau ko kene,dh lme ko trkencing aku rse!! hahah

mahirahnazlim said...

bkn ko yg bg tips . tu polis laaa . HAHA kan siap dia rekemen lagi try kat IPD

HazHand said...

hahah,itu la psal..haish..huhuhu

Tukar Tapak Kaki