Macam Mana Aku Yang Berhemah Ni Boleh Eksiden..? Cer Tengok!

Best tang mana eh korang rasa..? Bestnya bila dapat khidmat dari nurse2 comel la.. Bila suruh tu dia buat.. Bila suruh ni,dia lagi nak buat.. Hahah,Kononnya,kesian la kat orang sakit ni kan.
Firstime hari jumaat lepas dapat masuk wad merah(kritikal) - wad kuning - wad biru.. (observe sahaja)..

Actually,eksiden nak jadi ni,bukan aku nak.. Myvi tu problem mental all wat ever.. Tegas gak nak cakap kat aku tima anta g spital, "Abang kalau jalan kampung memang tak bagi signal..!" "Abang da banyak kali lalu sini.."  Lam hati aku pulak, "Dem3!!! Ko ingat ni jalan bapak ko ke xayah nak bagi2 signal!,Ko tengok,aku gak yang kena!"

Ok anak2,Bayangkan...

Aku yang mebawa LC.. Kelajuan lebih kurang 50km jelah. Dan kau mayvi cool saja 60km.. Ko dengan tiba2 ambik selekoh kiri! Tak sempat aku nak buat terjunan superman!! grr...

then macam mana tiba2 boleh eksiden dengan Myvi kepalat taknak bagi signal tu??


Disebabkan selekoh kau yang tajam tu...!


Jadi,begitulah cerita nya... Pengalaman eksiden kali pertama.. iYelah,sebelum ni aku pemandu yang berhemah!! huh!  Kali ni je tak berhemah... Ade ke patut dia cakap,dia ingatkan dia langgar tong sampah! Dem kau!

Actually,lupe nak bagi tau.. Time eksiden, aku ingatkan tangan kanan aku dah termasuh bawah tayar belakang myvi.. Aku bangun,terus tengok tangan.. test3 one two three... pergh!! Still gerak!! :')  "aku ingat aku ni dah cacat dah pasni..." :p

Alahai luke terok pun bahagia bledder je,Boleh tahan sakit.. (cari kamus k) then konfem luke + calar kat tangan, kat kaki, kat bahu..dan bla3... Sikit je ni.. :')
Heheh,nak tau kenapa aku masuk wad?... erm,masuk wad pun,itupun sebab muke aku tiba2 pucat macam mayat.. sebab aku tak makan dari pagi lagi.. hihhi... Ambik ko! sekeliling nurse betine beb.. doktor betine.. auww! suke gile..
tapi... India laa... :'(    Doktor tu tanye,"ni memang warna muke kulit putih ke,pucat ni!!" :p  Dem3!

Akhirnya, aku dapat MC for one weeks.. Lame jugak uh.. Untung2,Praktikal report,pause kejap!!...Heheh  Anyway,Thanks To Allah,Sebab masih lagi bagi aku umur yang panjang ni.. Alhamdulillah.. :')

P/s: Dan kepada pembawa2 motosikal dua tayar, sila berhati2 kalau nak rapat dengan kereta.. Dorang bukan leyh caye sangat.. ockeyh.. Sampai sekarang,orang yang salah tu, tak kol2 aku.. oh.. takut kena belasah jelah ko baik2 ngan aku time tu eh.. sepak terajang kang!

23 Komen:

Wawa Zameri said...

kira you ddah sehat dah boleh update blog pun kire alhamdulillah lah kan :")

iszieylyanziy said...

amboi,,xbest ah masuk hsptal,,,xbest4x,,hahaha,,,by the way,, Syukurlah,,still alive.. leh update blog,, llala

SyedGraphiX said...

waoo.. kluar ospital terus blog bwajah baru ehh.. hahaha.

aslann said...

ahaha, seb bek kes aku aku sempat break dgn jayanya. :')

HazHand said...

wawa: hahaha,thanks wawa/// aah..huhuh

Saiful Bahari said...

sadis dowh eksiden nih!!

HazHand said...

iszyey: hehehe mmg la xbest..spe ckp best..haish... Yup,leyh update..hahah

HazHand said...

syed:hahaha,diam3!! bru boleh update ni.. jgn ganggu..hahah
lame x jnguk ko!

faraa halim said...

huish dasyat la gye eksiden nye,
sblm eksiden siap bwk moto ngn girang lgi tu ye,hehe
tpi alhmdulillah ko tak ape2 sgt ;))

HazHand said...

aslan: huhuh... sme la. aku x jaye!! hahah

HazHand said...

saiful; hihih.. yelah.. sadis ke?kih..

HazHand said...

faraa halim: hahaha,abes uh,lau tak girang,xdenye nk eksiden..hahahahahah

Anonymous said...

bawak berangan mmng ar.,
dari dulu lagi aku ckp bawak jgn berangan i8ngt jugak bnda akan brlaku.,
ni degil..,

mahirahnazlim said...

patut laaa lama tak nmpk ko gebang3 haa . mncari gak aku . rupanyaaa dftr msk hospital .

get well soon !

mimie azam said...

sonok r tgk gmbr tuh...hahaha
alhamdulillah la sbb msih lg pnjg umo...^_^

nik farina aishah.... :) said...

syukur la anda dah sehat ... :)

HazHand said...

anonymous: huhuh,yela... spe kau!?

HazHand said...

mahirah: huhuh,rindu ko lah mahirah..kih3... yela....
amin.

HazHand said...

mimie: thanks..
erm.. alhamdulillah...

mesmerising_wan said...

ops.. alah takutlah nak bawk kete camni,, huhu
kesian lu , sebbek cket je..

HazHand said...

wan: hahahha,keta xpe lagi coiii!!! hahahahah

ShaZa's said...

alhamdulillahh..da sehat da ekk..da buleh berblog tu , kira ok ler tu ekk hehehe. Tp hakakkkk mmg geramm klu org yg xgheti nk bagi signal ni...suh depa buang jer la signal klu gitu..awatt lah payah sgt depa nk kasi signal tu ekkk hairan sungguh..

HazHand said...

shaza: uhum.. sme3!! kite sme!!! pnas yol ngn org cmtu! haish!

Tukar Tapak Kaki