KENAPA? SEBAB APA? Libya Pun Berani Bantah Macam Mesir Buat?

Mungkin menda ni dah lama kalau korang yang tahu pasal2 hal luar negara ni.. Tak rugi kalau nak ambik tahu. Yelah,Mana la tahu,korang pun pk gak, "kenapa kita tak gulingkan najib gak!" Kenapa kita tak buat demokrasi!?"  

Hey hey hey.. Sory sikit.. We are malaysian.. One Malaysia laa. Its ok la kalau kita ambik ni sebagai penyatu bangsa ngan orang2 sekeliling. Actually, Buat apa nak buat gak,kita ada pilihan raya! yang adil kan. Bukan macam luar negara semua uh.. Keturunan demi keturunan dorang punya pemimpin. haiyaa..

Ok! Macam ni.. Kenapa ye?
  • Sebab pemimpin dia,takde buat pilihan raya.. Keputusan dari rakyat.. Kalau korang nak ke,najib bagi kat anak2 dia pimpin pulak lepas ni.. smapai la ke cucu cicit.. Mana boleh kan.. (Hoi! Think positive) Bukan nak cakap keturunan tak bagus,tapi,kena lah ada decision dari rakyat gak..
  • Pemimpin yang sama je selama bertahun2.. pheuuw~ Naik muak kot.. hahah,Cara pemerintahan sama je.
  • Disebabkan mesir negara pertama yang tiba2 nak buat rusuhan n berani buat macam tu, So negara terdekat pun boleh buat gak. Dats y libya ikut cara penduduk mesir buat rusuhan.
  • Sterusnya,aku tak tahu..huhu
Actually,Pemimpin mesir nyerah kalah, n serah kuasa pada tentera. Tapi,Dah semakin ok.. BUT,BUT! In Libya, dorang nye pemimpin keras kepala gila vavi lah! Sampai kan suruh tentera dorang bom penduduk. "katanya,Dia takkan menyerah kalah. Ini bukan mesir.. So dats y dia buat ikut suka hati dia. ADA FAHAM?

10 Komen:

marish sha said...

Negare kite ade jugak mcm ni.
Si Hindraf yg tak sedar diri uh.
Ape bende tah nak lagi.
Tak habes2 nak kucar kacir kan negare kita yg dah cukup aman damai ni.
Hantar balek semua bangse2 dea kat negare keturunan dea kang baru tau.
Bodoh, geram. Grrrr

Qutiq Ishanee said...

harap harap mesia tk cani kn :( uhukx takut sangatt. dunia nk kiamat ni :'(

HazHand said...

sha.. huhuhu,btol3!!!
alamk,tkot lak ngn sha ni.. cm marah je..hahahah
lek3~~~

marish sha said...

tak marah , geram je
hihi :p

HazHand said...

lebih kurang la tuh..huhuhuh

HazHand said...

qutiq: yup,i skong u,.hrap2 kan..

eykabaha said...

phm ckgu...hehe yeke?pe kta ko yg jd pmimpin dowg?ok gak tu.. ;)

HazHand said...

ceh! nak je.. hahah

Amirrah Zawani said...

pilihann raya penting.. suara rakyat tu :)

HazHand said...

amirrah: skong3!!!

Tukar Tapak Kaki