Kena Kan Kakak Dengan Bilik Mayat - Cerita betul Dan Padan Muka Ko!

For your imformation, selepas aku excident, handphone maxis aku hilang.. :') But,its ok la, its a cheap phone laa.. :p  Of coz family aku pun tahu kan.. Then,Semalam aku baru renew simcard baru.. Then,story nya begini.. Hihhi.. Bilik mayat.. :p Lagi pun,dah seminggu kakak call tak dapat2.. Hp tu hilang dekat hospital klang.. :')

Malam, selepas pukul 1 pagi, kitorang tak tidur lagi ni.. Dia khusyuk mengadap laptop, dan aku, baring rehat2.. Disebabkan aku rasa bosan gila, PAP! Oh! Idea dah datang. time to make this joke.. Aku on simcard maxis tu balik.. This dialog of message aku untuk hp kakak aku.. :p
 
Aku: Ni hphone adik ke?
Kakak: Sape yang pegang hp ni..?

Aku: saya yang kerje dekat hospital.
Kakak: Oh, kalau saya datang ambik esok,Boleh tak,adik saya nak pakai.. Akak kerjaa kat mana?

Aku: Aah..Akak bru je jumpe dkat atas lantai bwah katil. Dalam wad merah.. Kalau adik nak,esok datng ambik, dekat bilik mayat, akak keje situ..  (Ada ke patot, dia lari dekat aku kat lam bilik, n cerita pasal bilik mayat tu.. Sambil cakap,dia takut dah nak g tidur..hahah  )
Kakak: Erm..heheh, akak ni buat saya takut je. T esok saya ambik. Bagi no akak..

Aku: hihihihihiii..(konon aku mengilai la nih..) Akak mmg keje dkat bilik mayat pun. akak dduk dgn 4mayat.. :'( akak tak bawak phone, adik tros kol kat no ni sblum nak dtg k.
Kakak: Oh, nanti saya datang. Macam mana nak cari akak.? 

Aku: hihihi... Adik, akak baru je masuk bilik mayat ni.. Adik datang je esok.. Akak pakai baju putih.. tau..
Kakak: Ok,esok saya datang ambik hp tu eh kak..

Aku: Aah,akak dekat dalam. Masuk je nanti.. Akak sarah.. T masuk, tanya doktor yang jaga k. T dia tunjuk.. :')
Kakak: Esok tgh hari saya datang eh kak..
Then,tiba2 dia datang kat aku then cakap, "asal call je,taknak angkat.." Aku jawab, Lam bilik mayat mana boleh angkat telifon!!" :p 
Aku: Takdelah.. Adik ni.. Oh lupa, akak kerja malam je. Ntuk mggu ni. Adik datang malam boleh?
Kakak: Erm, kenapa? Akak kerja bila.?

Aku: Adik boleh datang pkul 12malam tak? Akak tggu.
Kakak: Esok saya datang, akak bagi la hphone tu dekat counter ke..boleh? (padahal time ni dah takut gila..

Aku: Kalau macm tu, x dapat la hp ni. Akak ade time malam je. Tak boleh, akak yang jagakan. Akak rasa, malam je kot.
Kakak: Erm, akak keja dari pukul brape?

Aku: Ok,pkul 12malam smpai pukul 5 pagi.. :)
Kakak: Ok,esok saya datang malam nanti.. dengan ayah saya.. k.

Aku: (hahaha! Aku xnak reply, tertidur..!)

Kakak aku dah takut da sebenarnya. So, pagi tadi, nak pergi cerita, tros d cerita dekat mak nye.. hahah, N aku, macam biasa2 je, sambil masuk dalam bilik, gelak2 gile vavi..! hahaha
Then aku cakap, "try call, mane tau dapat petang2!"

Kakak aku ckap, "tak boleh call pun.." (memang la tak boleh, sebelum ko call, aku terus off hp.. hahaha)

P/s: Moral story, Jangan la nak jadi penakut sangat..hahah.. Aku rasa, kalau dia baca ni, kena belasah ni.. Dah, suka hati kau laa.. :p

14 Komen:

marish sha said...

hasif nakaaaallll
sian akak tu ,
haha

Putri Malu said...

haha..jahat..

yaya_flanella said...

haha. kalau aku jadi akak kau, aku dpt tau nih, aku tepuk2 bontot kau asip. XD

cik pieja hut said...

jahat ah kau ni asip..

aslann said...

bak no kakak ko sip! aku nak gtau die!!

taufiq helios said...

gile kejam ko sip! ahaha

hafiz hafizol said...

kejam gilor...

HazHand said...

sha: bukan slalu..hahah!

HazHand said...

putri.. best pe! huhuh

HazHand said...

yaya:ko kejam bolh la!

HazHand said...

aslan..hahah,xyah!

HazHand said...

taufiq, : masih blom kjam yang amat g!

HazHand said...

hafiz: ok pew`

madyy said...

hahah . jht gile !

Tukar Tapak Kaki