Bila Praktikal Hanya Kena Jaga Cyber Cafe - Hapy Laa :p

*Ni bahagian depan Cyber Cafe.. :') Dem2! jangan kantui..*
Yippi! Wakakakka! Arghhh! Dem3....!  "Ko praktikal setakat jaga cyber cafe je sip??! hahaha,Kesian..."
iYelaaa,Bukan hina pun kerja aku ni.. Lagipun,aku rasa lagi selesa kerja kat sini je. jauh la jugak dari opis kat sana tu..haha

Dulu, Time jaga bahagian multimedia, Nak duk relax sikit payah.. Sering dipersoalkan oleh bos, ape kerja aku buat sebelum balik, n time2 terpandang mata ke mata ngan aku.. eyuww.. huhuh :p
*Ni bahagian belakang CC tu.. Dem3!! Jangan kantoi gak plis..*

Kelebihan pe bila aku jaga Cyber Cafe? : Kejap ya...

  • Boleh rilex2 goyang kaki macam kedai tu aku yang punya! (ko asip, kalau anak bos bace,mati luk!)
  • jage cashier (duit3!! hahah,kalau setakat rm90 je hari2 hilang pun xde pape aku rase,dem,bila nak 1k!)
  • Online 24jam (baselah,aku on blog ngn fb.. Dem,bosan laa! Jangan pelik la aku asyik on9 je.)
  • Belajar multimedia sendiri2! (Aku suke part ni bila time aku bosan. Design or wat ever sume.. Dulu,time kat sane,bila aku nk bljr mende ni, bos ckap, "kalau nak bljar,g balik u semula,sini kena keje je.." oh!Dem3..)
  • Dapat eliminate,photostate,maen cc,print FREE! (Biasalah,alang buah perkasam,kite seluk sikit..) :")
  • Pasang lagu kuat2!! hahah Tengok muvie.. Tengok merlin sampai habis.. :p
  • Main game (Tak semua game latest la.. )
  • Dapat join bisnes orang2 yang selalu photostate. (Ni aku suka gila! DE YG MODAL RM2 je, Aku join laa! hahah)
  • Dapat ajar orang belajar Photoshop (Dikenakan bayaran laa. Ajar dia yang datang kat cikgu ni)
Ok,dats all kelebihan aku bila dapat jaga Cc.. Walau bosan pun, korang boleh isi2 masa tu dengan menda berfaedah cam aku buat k. Have Fun jaga CC.. yeih! My praktikal is so slamber! tutttttt.... :p

Bukak pukul 9a.m - 11p.m .. Tapi my shift hanya sampai kol 9pagi hingga 4petang.. oh~ :-) Senyum Lebarr!

18 Komen:

mahirahnazlim said...

seronoknyer kauuuuu ;p

si aku said...

Sip, boleh main tukar2 tempat LI eh?

HazHand said...

seronok laa! lau tak,aku tak tulis mende nh!! hahaha

HazHand said...

SI AKU: hahaha,aku boleh.. kih3!!!
ko xleyh eh? kesian..hahah

marish sha said...

hasif aku nak gak mcm kau,
aku hari2 duk depan pc je,
terperuk dalam tempat sejuk ni.
nak tolong beli goreng pisang ptg2 pun takleh, penyelia aku tak kasi sbb dea kate nanti aku tulis dalam report.
sob sob :(

si aku said...

Weh, asal kau boleh plak?

HazHand said...

marisha! hahahah Same la,tapi,kena pandai cr keje laa..
mmg la bosan,tp,atleast kene la cr keje..
hahah,beli pisang pon xleyh?
cni nk beli kereta pon sempat tau..hahahha

HazHand said...

si aku: hahah,sbb aku ni,pmalas,so die cmpak aku kat CC je..hihihih

SyedGraphiX said...

BEST NYE PRAKTIKAL KO ASIP!!! jeles aku!! 24 jam tuhh! aiyooo!! gila gempak!!

HazHand said...

hahah! dem!
nak,ko kne smbg study dulu laa!! hahaha

Hanim Mahali said...

suka sangat dia bergoyang kaki di situ...cheh...

mofaizmz said...

best memang best.. aku pernah bukak mini cyber cafe dalam kampung pas abis study dlu.. tapi untuk praktikal, apa yang nk ditulis dalam report?

at least kalau praktikal kat tmpat yg sepatutnya, boleh letak dalam resume atau CV masa nk apply kerja tu..

p/s: bg aku pengalaman tu mcm bonus point masa nak apply keje..

Anonymous said...

Kita berhibur jap dengan pantun kelakar di bawah, yang dipetik dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’ hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

HazHand said...

hanim! hahaha,ne ade..kih3!! x goytang pon,wat keje gak ok..

HazHand said...

mofaizmz:
hahaha,sory ckit la,xdenye aku nak tulis aku keje jage Cyber cafe lam report.. aku tulis keje lain la..haish.. anyway,keje yang aku tulis uh mst la yg aku tau..haish/.././

HazHand said...

anonymous:
aik..pnjg lebar gile..kutuk ke ape? hahah

C I K . F Y Z A said...

wahhh...bahagia nampaknya di sana... ada tempat kosong ag tak? haha XD

HazHand said...

cik fyza: hahahah,xde3!!! nak g cr cc len..hoho

Tukar Tapak Kaki