Apesal Ko Pakai Tudung Hah Pompuan? Lawa Ke! COmel Ke! Dem.. Ada Udang Disebalik Batu!

 *Comel gile do!! Aku dah add die.. yeyei!! hahah* :p

Ada perempuan, katanya, dia pakai tudung, sebab ade orang suruh,sebab pakwe suruh dia pakai.. Ada yang kata pulak, sebab dia lagi nampak comel kalau pakai tudung.. itu pun sebab ade orang puji dia..eyuuww!!
Actually, de point is, Kalau dia pakai tudung, selalunya ada sebab yang tak munasabah, "SAMA JE MACAM TAK PAKAI TUDUNG".. Maksud aku, dia pakai tudung pun, bukan sebab yang satu ni je. berubah sebab ikhlas kerana Allah. Nak kurangkan dosa.

Memang! Memang aku benci gila. Kalau tak benci, aku menyampah.. iYew.. Aku tahu la, ada yang cakap macam ni,feedbacknya.. "kira ok la tu dia nak brubah.biar la dia berubah dengan macam2 sebab apa pun, asalkan dia tutup aurat"..
Oh! Wat the fun of feedback.. Tapi, aku pun kadang2 cakap macam tu jugak. :') TAPI!,Not at all girl yang berubah tiba2 pakai tudung ok.

 Comel an awek2 atas ni. Sebab tu aku suka yang pakai tudung..hahah :p
korang pun kenal ni sape kan... :') Hana tajima :)

Mai aku listkan, antara sebab perempuan tu nak pakai tudung dengan tiba2..
Sebab2 yang buruk dulu:
  • Sebab pakwe suruh.. (kebanyakannya sebab ni..iYelah, mesti pompuan tu takot, pakwe dia tinggal dia sebab tak pakai tudung je kan)
  • Sebab tengok fesyen tudung yang stylo, Dia cakap,"Wah!!Style jugak an pakai tudung ni, macam emo! (yaiks. Aku tau la ada macam2 style da skang. style wardian la,yuna lah,shawl lahh.. *macam kepala dalam gua* :p)
  • Sebab takut dipandang rendah (Actually, kalau aku, kadang2 terpandang rendah dekat pompuan yang tak pakai tudung.. seriesly.. But, not at all ok.. Seteng2 je. Sebab, rambut terdedah n wat ever sume didedahkan.. :') )
  • Sebab paling best,Nak tutup @ cover tetek kau yang kecik n leper uh! (oh,mybe asyik kena kutuk je kan, so nak kurangkan,dia cover dengan shal yang tebal2..dem,tak dapat aku nak kenal pasti saiz..)
  • sebab nak cover love bite dan macam2 bite lah senang cerita. (pakwe dah gatal, semua dia gigit.. Lagi2 leher.. So, girl yang tiba2 pakai tudung, covering her neck!.. rite?)
  • sebab Dia nampak lagi comel kalau pakai tudung.. (oh! aku suka tengok yang pakai tudung ni,comel kot! Dem!)
  • sebab ipta,ipts yang suruh.. (Hahah,kan kebanyakan ipta/s dah wajibkan pakai tudung dah.. Sebab tu dia pakai..)
Sebab2 yang baik pulak:
  • Oh! Firstly of course sebab nak berubah,ikhlas kerana Allah.. Alhamdulillah la kan.
  • Insaf~secondly, Oh! Dah takde dah.. aku rasa sebab tu jelah.. huhu.. :p
Anyway, sory la bagi yang tetiba terasa.*padan la muka ko! hahah* im just gived the opinions. Bukan semua girl tu pakai tudung sebab "oh,dia dah berubah,alhamdulillah la kan.."
 
"Oh,dia dah start pakai tudung, mesti dah dapat hidayah ni.."  "erm,mesti kena paksa ngan family an..Alah,kat luar,bukak jelah..
Oh lupe! Ada satu story nak kongsi.. True story la pompuan!..
Ni dalam bas. Long distance taw.. So semua dah ambik tempat duduk la ni kan.. Then, ada la 2 pompuan ni,aku nampak kat bawah bas uh, pakai tudung cantik comel semolek2nye la kan..
memang aku pandang straight to de point mata,pp,body.. muahahah! :p  Seriesly.. Dalam hati aku berharap ni je.. "mintak2 lah dia salah sorang tu duduk sebelah aku.. harap2 laa.. :'( "  sebelah aku xde orang..wii~
Dan2 je dia naik.. alamak,duduk kerusi seberang aku la pulak.! Dem! baru nak sandar kepala aku kat dia.. :p

Oh,dia lambai kat ayah dia.. Babai papa!! babai..! (muka senyum lebar siot..)  pap! Lampu dalam bas tertutup! so malap la kan.. Korang tau pe dia buat!
Dua2 BUKAK TUDUNG TERUS! Dalam hati aku time tu cakap ni je,"bohsia punya pompuan! depan bapak ko, baik gile vavi.. Dah naik bas, Jadi setan ko upenye!"

Sudah laa.. I know u all ni. Laki lagi baik kan.. hahhah.. :p Moral story,"dont judge the book by its cover.."  Korang bukak dulu tengok dalam buku tu ada apa.. Woi! Jangan la korang g bukak baju pompuan tu! Deim!

49 Komen:

Farah D said...

erk? terus bukak tudung?dahsyat!

sab said...

entri pedas ni. haha
suke part cover love bite tuh..deym! cess..

conbellydiobeterisme said...

pakai tudung kene berserta niat betul ,nice entri :)



p/s : sape awek atas tuh?gewe ko?:P

muniraksasa (; said...

taste ko pompuan bertudung? seriousoooooo? HAHA aku wat muke tak caye ni. okayybye ;p

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

tudung jadi macam bahan mainan jer..nak pakai2..nak buang buang..

ceritasekupang said...

ramai yang tidak faham apa sebenarnya fungsi tudung itu sendri...ianya adalah satu kain yang dipakai untuk menutup bahagian kepala sehingga ke dada (aurat). bukan membalut sehingga ke leher etc...

Ery Farieha said...

erkkkkk

failed betui.
huhuhuh~

btw, awek mana atas tu? kemain besau gmbr, comel plak tu
ekekekek

HazHand said...

Farah D; Memang pun.. cam haram!

HazHand said...

sab: haish,suke?kantoi la kamu ni.. haish

HazHand said...

conbellydiobeterisme: ahah,thanks..
erm,ntah la,bru je add die..hahah

HazHand said...

muniraksasa: aah,mmg itu je tatse aku dr dulu..haha

HazHand said...

iqbal: yups.. so sad kan!~

Anonymous said...

HAHAX!!!
ak suker entry ko weyhh!!
t'tusuk d jantung aku...
HAHAX !! klu ko nak apprve kumen ak, approve laaaa~ tp lau xnak xpe... cz ak wat anonymous... org lain xtau saper ak.. mgkin ko sorg jer yg tau saper aku dgn melihat gaya penulisan gelak aku.... HAHAX !! ^___^ ok? tau da saper??

ini utk b'kongsi cerita jer k...
mase ak sekolah2, dulu ak on off tudung.. bila ak masuk U makin menjadi2 peragai ak.. bila kat kampung, ak pki tudung.. tp bila balik U, ak bukak tudung.. ak g kelas pki tudung.. tp bila nak g mall, g keluar memaner, ak xpakai tudung. ak rase cantik sgt.. otak ak dah set kan 'xsemestinya kami yg xb'tudung ni jahat. at least ak mengediwks ngan lelaki. ak xmerokok n wat mender2 jahat yg akan memalukan keluarga ak! ak cumer x bertudung' ak set kan otak ak cam to. hampir semua kwn2 ak yg xbertudung akan kata mender yg sama.. bukan semua! hampir ok !. "xbertudung xsemestinya ak jahat gila".. i to pandangan ak dulu.. bukan ak xpernah cuba nak fully bertudung.. tp ntah laaa! SETAN ape yg hasut ak !
masa zmn myspace berkembang pesat.. ak join main MS. best weyh! ak letak gambar xbertudung.. ramai org puji, chanteq2!! tp bukan ak xtau, dorg puji sbub nak dpt blsn komen utk gambar dorg balik.. HAHAX !!! demmm! ade satu ex BF ak pernah marah sbub ak letak gmbr xpki tudung. pernah jln makan ngan dye xpki tudung. dye mara giler. ok !!! ak berubah ! ak pki tudung !! tp lasttt~ bila putus, ak bukak balik tudng.. ak wat hal balik.. depan mak ayah, ak pki tudung..
tp, ade jer ex ak.. bila aku pki tudung suh ak bukak2 tudung laaa.. tp tiap kali dye suh wat mender jahat cm to, ak xpernah ikut! benda baik ak mungkin ikut.. tp benda setan mmg ak xikut...
ak JAHAT !!! kecian ibu.. dekat 2 sem ak kat U, ak tipu ayh ibu. sepanjang ak tipo, tdo mlm ak xpernah lena! demmm!! be4 ak tdo, mst ak nanges... AK rase bersalah sbub menkan ati ibu ayh.. dan paling ak takut, ak menkan hukum allah !!! astaghfirullah... aku da buat dosa !! besar sgt !
one day ak tny sorg kwn ak,
'perempuan yg bertudung tp xsolat n mencarut DAN perempuan yg xbertudung tp menjaga solat dye... yg mane paling baik bg ko?' (lebih kurg mcm to la soklan ak...
dy jawab 'memakai tudung n solat ito wajib bg seorg wanita, mencarut ito memperlihatkan keperibadian seorg wanita'
ak nanges. sedih ! ak jaga solat. tp ak xjaga diri ak. ak spt coklat yg tak berplastik malah mungkin akan d hurung dgn lalat... aku XNAK !!!!
pernah dulu, ibu berkata dkt ak 'adik xkesian ker dkt ayh tanggung dosa adik?' aku xamik peduli pun !!
ak ingt lagi.. satu mlm.. ak xtenang sgt2! ak stdy x betui.. ak amik wuduk.. ak solat isyak dgn solat sunat hajat.. airmata ak mengalir waktu ak sujud solat sunat hajat. aku berasa takut ya amat !! ak terlalu memikir dosa yg ak buat. dosa yg ayah aku tanggung ats kesilapan aku! dosa yg abg n adik laki aku tanggung !!! astagghfirullahhh~
alhamdulillah.. sampai ari ni, ak kekal bertudung. bukan depan ibu ayh ajer daaa~ tp d depan setiap org! ak nekad !!
bukan salah ibu n ayh aku !! dorg didik agama aku dengan betui.. dorg bg ak tunjuk ajar yg betui !! tp nafsu ak... urmmmm~DOSA!!!
mlm to jgk aku janji dlm solat aku, ak xkan sekali cabut tudung aku lagi.. demi janji aku t'hadap agama aku! demi hukum allah yg tlh d tetapkan ! demi ayh, abg dan adik laki aku ! demi bakal suami aku nanti !

sehingga hari ni, setiap kali ak nak berjauhan dgn ibu, ak pasti akn mintak maaf kat ibu dan ayh..
sehingga hari ni, dorg xpernah tau mengenai kesilapan yg ak buat..

ito laaaa citer ak nak share..
^___^
kesilapan aku adlh pengajaran aku..
dosa aku adlh luka ak yg amat dlm..

~Kirin Selama Perak~ said...

pompuan macam ni la aku cari sebab da lama tak sepak orang ni.
HAHAHA
:D

Ini Ceritaku... Kisah Hidupku... said...

harap aweks 2 dok sblah ko?? dsr gatal!! igt td alim bbenor.. hahhahahhahh...

tp aku stuju sgt dgn bab ppuan pkai tdung 2 sbb bf die suro.. mmg de.. sbb kwn baek aku sndri pown mcm ni...

mse couple 2.. ttbe je pkai tdung.. ble tnye.. bf nk die pkai tdung.. nmpk mnis la kononnye.. pstu break... trbang da tdung 2.. xtau la g mne kn.. ble tnye.. bleh plak jwb kt aku..
"x smpai seru lg la nk pkai tdung.."

agk2 ko pe tndakn aku??? kalu ikotkan ati mau je aku plangkung kpala die.. bleh plak hkum dkaitkan dgn seru.. igt ni kes kwin kew?? bengong pnye ppuan!!

Tengku Ilya Amalina said...

salam. nice entry. nk share2. tabik spring!

Ayeem Jemain said...

buat lovebite leh lumpoh oooo

fatinyana said...

weee..hyeee^_^
dh lame tak on9 byk entry2 menariks tertariks ko memang kedevommm!

tulaakan..aten pun cam perasan dr dulu lg..mmg stlye skang nie on off tudung tu..g sekolah pakai, keluar gate je MELAYANG TERBANG tudung!
kalu nak,..pakai..kalu takmo, buang!

yela..aten tau tak semua yg FREE HAIR tu jahat.
and yg pakai tudung tu baek, jage solat n kelakuan.. tapi kan lebih molek cantek tiut dan segala..kalu kite BERTUDUNG IKUT SYARIAH..SOLAT JAGA..lebih indahkan.

bertudung nie nak bezakan umat islam ngn kafir.

kalu susah nak berubah..anda niat nak berubah pun dah dpt pahala..maybe it takes time..tp jgn la BERPURA2 plak..pakai bile depan parents..cian parents kite kan.

tepuk dada tanya iman..
tu lebih baek.


footnotes: u suke gades omey jeh..dah kalu tak omey cane? bahahahaaa

HazHand said...

anonymous.. nice sharing.. n i know sape kamu.. baru aku tau kan.. hurm.. anyway,good lah dah brubah.. nice3!!! :')

HazHand said...

KSP: hahaha,bpak kejam gile ko..hahaha

HazHand said...

Ini Ceritaku... Kisah Hidupku...:
hahah,ne de gatal.. nk mnggedik je..huhuh
anyway,ur friend uh skang pe citer? dah jadi baik lom?

HazHand said...

Tengku Ilya Amalina: ahah,silakan.. untuk kebaikan..

HazHand said...

ayeem,: mane2 tah ko dgr fakta uh.. dme! aku lumpuh la ni?

mr caca said...

kalau setakat pakai tudung sebab boy kaw suke buat ape doh , buang mase je dgn semua 2 , if nak pakai tudung pun biarlah dgn niat yg ikhlas demi allah s.w.t , itu lebih baik okey .

If pakai tudung sebab nk tutup tembelang baek tak pyah la , wat malu je , nabi pun tak mengaku umatnye okey , jgn jadi seorang yg HIPOKRIT buley tak ? daa pandai buad pandai la tanggung , stupid-2

ich bin che ya said...

'bagus' la de ikut cakap pakwe de

mr caca said...

kalau setakat pakai tudung sebab boy kaw suke buat ape doh , buang mase je dgn semua 2 , if nak pakai tudung pun biarlah dgn niat yg ikhlas demi allah s.w.t , itu lebih baik okey .

If pakai tudung sebab nk tutup tembelang baek tak pyah la , wat malu je , nabi pun tak mengaku umatnye okey , jgn jadi seorang yg HIPOKRIT buley tak ? daa pandai buad pandai la tanggung , stupid-2

mr caca said...

kalau setakat pakai tudung sebab boy kaw suke buat ape doh , buang mase je dgn semua 2 , if nak pakai tudung pun biarlah dgn niat yg ikhlas demi allah s.w.t , itu lebih baik okey .

If pakai tudung sebab nk tutup tembelang baek tak pyah la , wat malu je , nabi pun tak mengaku umatnye okey , jgn jadi seorang yg HIPOKRIT buley tak ? daa pandai buad pandai la tanggung , stupid-2

HazHand said...

fatinyana: huhuh,aah kan.. mmg camtu pon..
anyway,mmg pon!! hahaha SUKE YANG PKAI TUDUNG N COMEL!! hahaha
ALah,mcm kamu pon boleh.. agagaga

NURSYAZWANI ZAINAL said...

nasib baik wani bukan cm2..ehehe

HazHand said...

caca:yups.. nak buat cane,akhir zaman~ :')

HazHand said...

wani.. ye ke.. hahahha

PeNgEmiS dUniA said...

aku suke entry anonymous kwn ko tu . hehe

aby rOsman said...

dat 2 gurls,mesti org kg bru nk up..cultural shock! eeuuwww! xkse xske.!

HazHand said...

pengemis: aah.. konak tau sape die?

HazHand said...

aby..yups3!! konon2 barat la kot

nik farina aishah.... :) said...

dasyat giler budk tu depan ayah punye baik belakang ha, hamik ko ... gile beno dah tu.. hahahah ramai suke pakai tudung sebb fashon lawa.. tu yg nik dapat la... tapi bg yg nk bertudung secare ihklas dan kerana allah , okay la sangt bagos.. :)

aslann said...

eleyh asip..ko pun xbertudung...nak suruh org pakai tudung......

hahahahaha XD

Oppa Kudin Nz said...

xpaham dak skrg..skejap pkai,skejap x..tp segelintir lah camtu..

Nadiah Yacob said...

hipokrit kott kalau kaver love bite tu . gila ahh makan dalam beb siapa yang buat macam tu !!!

tulus sweet said...

risau yuna punya style skrg...

ecah said...

terbaiklah asip..ayat ko..pergh..cannot go..hehe..

hafiz hafizol said...

waaah... kejam la pompuan yg pakai tudung nak tutup love bite ... ala2 cite aku masih dara 2..

Nurul Izzah said...

mak aih. perangai..

Faa Eryna said...

kenapalah kau suka memburukkan perempuan kan ?

jaa64 said...

:)

nice post!

gadis buncettt said...

errrr ... HAHAHA

btw , aku sokong Faa .

Anonymous said...

Nanti kalau kau dah dapat anak perempuan, baru kau tahu mcm mne nak jage perempuan.Lelaki hidup kat dunia ni tugasnya bukan utk mengutuk2 perempuan tapi memperbetulkan apa yang salah,bimbing perempuan tuu..Jangan kutuk lebih2, sebab takut apa yg kau kutuk terjadi kat family or anak kau nanti.Skrng ni kau pandailah ckp n kutuk kan.Sebab kau tak rasa jadi bapa, nak ckp apa pun boleh.

Yoonami said...

Actualy,banyak lagi perempuan sopan yang kau terlepas pandang, tapi maybe kau tulis nih berdasarkan pengalaman kau yang nampak sgt kau lebih banyak dikelilingi perempuan murahan. Ape pun jgn hina perempuan mcm tu, mereka perlukan bimbingan,bukan kutukan.

miss said...

yes you have your style to advice women,, but make sure it's parallel with syarak,, islam sgt lemah lembut dgn perempuan dan islam x ajar untuk malukan org lain

ttg ikhlas,, kita x boleh tahu degree keikhlasan diri kita sendiri apatah lg org lain

Allah suruh perempuan tutup aurat bukan suruh pakai TUDUNG,, klu nak pakai seluar kat kepala pn takpe as long as the aurat is fully covered.*advice 4 myself too*

boleh jd org yg dikutuk2 become 10x better than us,,
boleh jd org yg nasihat2 like me become 10x worse!nauzubillah

as long as we longing for His love,, he'll protect us and guide us,, He so sweet and always watching us,, always waiting for us

Tukar Tapak Kaki