New Model To Be Taken - Model 1 And Model 2

Memang dari dulu lagi, after terdetik lam hati nak pegang DSLR nih, Kadang2 tuh tercapai la jugak main tangkap2 gambar nih. Actually, bukan senang nak pandai guna DSLR ni. Need to know more about setting, about aperture,iso,shutter speed.. Senang cerite,pandai2 la korang belajar sendiri...  
Actually nye lagi, Bila dah pegang DSLR, Konfem la i need to get 1 model.. Dan,aku pernah offer si budak kecik nih, untuk jadi model aku kelak, Then, she accepted my invited.. Wau! Thanks Bella!!  U r still to be my first model. Tapi malang nya,ko duduk sangat2 jauh la pulak kan.. Perak kan..?kan3..  Takpelah, nextime k.. I will invite u.. Anyway,die nih dah berpunya. ;-)
Dan,One day, dengan tak tersengaja nya, tiba2 terasa macam nk invite someone tuk jalan2.. iYelah, dah lama tak jumpa.. Nak ajak pun,terpaksa gak paksa2.. Seminggu jugak lah aku tunggu kau approve aku ajak ko kan. Dan last2, terima juga kau nak keluar dengan aku nih. Biaselah,siapalah aku kan.. :')   Sebenarnya,dalam diam, Motif aku satu je, Just wanna captures ur picture la.. U dont know me yet kan.. So,now you know me k. ;')  SORY... :)

Thats day, Aku ajak lah dia pergi i-City.. iYelah,firstime bawak DSLR g i-City. Sebelum ni just pakai camera phone je. Tak creative langsung. Dan tak syok.. hahah.. 
Bila da sampai tuh, aku cakap kat dia,

 "hari ni u jadi model i..tau3.."  
 "xnak lah.. malu.. Lain kali nak tangkap gambar,cakap la awal2, boleh la pakai lawa2 sikit.."
 "hahah,pe aku kisah,ko memang dah lawa dan comel pun..!hahah" (dalam hati k)

Awalnya, memang la dia segan silu nak bergambar, Dan bila dipujuk2,diayat2, yeih, thanks for u.. Akhirnya tak segan silu kan ko nak bergambar.. iTulah model.. Tak dapat jadi model majalah DARA pun, tapi still boleh jadi model untuk photogapher rite.. ;-)  i COP u DULU!! haha

Ni antara gambar dia yang berjaya aku tangkap. Terpaksa tutup muka, Sebab dia masih baru dan penyegan. Sory,tak mintak izin u nak upload gambar ni.  iWill tell in inbox k..






Dah3.. Cukup jelah setakat tu je..takleyh banyak2,haram.! Dan malam kan is de romantics day..hahha.. Yang lain aku simpan.

P/s: Sory wei, Lupa nak cakap, Actually, Dia dua orang ni takde pape hubungan langsung dengan aku.. We r just friend.. ;')  i Know my motif n my hoby.. Jangan salah faham k. Please be open minded.. (hahah,Kenape la aku risau sangat ni.. hihih..) daa~

14 Komen:

sha rosemary said...

nak jugakk

mahirahnazlim said...

awat kasi blurr gmbr model ? haha tp tau mmg cantek :)

HazHand said...

sha,nk jugk?? erm,cr la abg photographer..huhuh

mahirah, i need to do it.. sbb gmbr ni xdpt keizinan tuannye lagi.. haha

Cik Tqah said...

hoho..boleh jd model ker?? :P

erleena said...

haha like2!!
isaw betol..openminded je kami ^^,
but awal2 mg tringt u like dorg eh hahahaha

roxybelleiyramethyst said...

hahahahha...chumel...

HazHand said...

tqah: blh.. nk ke..? kih3..
erleena: haish... jgn pk cmtuh..hahah
Roxy: sape?

yaya said...

woa ;)

Eqa Yazid said...

aku tahu knpe kau risaw sgt. HAHAHA :P

Eqa Yazid said...

aku tahu knpe kau risaw sgt. HAHAHA :P

Nurhasnatul Nabila said...

hahax!
hasif2~
ko gax kena jadi cameraman aku yg pertama au...
tpy... bia aku kurus balik dulu..

eykabaha said...

untong r ad cmera bru kn..uhuh

eykabaha said...

:)

Anis Adila Aris said...

untungah ada dslr :)

Tukar Tapak Kaki