Macam Ni Lah Lelaki Nak Treat Perempuan Sampai Terlanjur - Jangan Nak Jual Murah Sangat2 Laa

Benda ni dah lama tersebar kot, Mybe aku je baru nak ingatkan balik gadis2 sunti kat luar tuh. Harap muka cantik, tapi dara dah takde, buat pe..! hahha. Ingat Lelaki nak kahwin ke dengan korang2 yang dah tak sunti. nope la.. Sory. Lelaki akan pastikan,Orang yang dia nak kahwin tu, Masih BERDARA.. Masih SUNTI.. Masih SUCI.. Dan masih Mantop.. huhhu.. 

Anyway, tadi baru je tengok cerita "Aku Masih Dara".. Betul la dengan sinopsis cerita tu. Bukan cerita melayu ni takde pengajaran. Memang banyak sangat kot. Bagi aku,cerita yang ada matlamat n pangajaran,yang dua ni je buat masa ni. "Syurga Cinta"&"Aku Masih Dara"..  :')  Nah,kat bawah ni,pengajaran for a beautiful girl or not. ;-)
















So,korang nampak sangat2 kan lepas dah terlanjur, menyesal tak sudah2.. Padan la muka. Lepas ni, pandai2 la cari pak sanggup. Agak2 kalau korang dapat kahwin pun, itu pun tak kekal lama punya.. lain la kalau dia nak ko lagi. Bayangkan baru malam pertama. Oh dicucuk nya paip pada tanah! Tak keluar darah!.. Oh no.. kantui3.. :p   Esok dibawa nya ke klinik, " maaf tuan,sebenarnya,isteri tuan sudah lama takde dara.".. Then terus si suami ambik kputusan. "awak,maafkan saya. saya terpkasa ceraikan awak.."  hahha.. Aku kalau tahu,terpaksa gelak jelah.. :p  Jangan ingat korang duduk dekat western. Kalau western,main banyak kali pun, diorang tak kisah pun.

P/s: Renung2kan,selamat beramal.. Jangan nak sedap2 yang sekejap tu je. Tak ke mana pun. Lebih baik berikan mahkota dara pada si suami yang tercinta. :')
Credit AIZ...

53 Komen:

fyqa said...

gud job !
suka entry ni yg pnoh makna.

dan lelaki sekalian pon jgn lah keje dok asyik nak mnipu pompuan.

msing2 maen pranan ok.
jgn jdik jhat mcm dajal.

DUNIA PENOH LAKONAN.

sekian...
:)

Wawa Zameri said...

Entry ni bagus ! :)

forever love said...

tuela manusia sekarang..terllau asyik dengan nikmat dunia..

ya Allah..mintak dijauhkan dari perkara terkutuk nie

fyqa said...

feel free singgah .

:))

http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/02/ouhh-lelaki.html

SyedGraphiX said...

ade ke pempwan camni??
ko lukis sndiri ke?
nice weh!

Ecah Ecot said...

entri stret 2 da point!btol3!

Ifti Larina said...

its true.. tapi penah tak trfikir, lelaki pon dah sama banyak dengan perempuan yg dah tak suci @ hilang teruna, tapi tade orang peduli and kisah pon.. selalu perempuan yg kena blame. sepatutnya jangan la kite lagi salahkan dia, kita patut bimbing dia kalau dia btol2 dah brtaubat. jgn buang dia..

Amira Anorah said...

pictures tells everything..suke!
^_^

aNaCgg said...

jauhkan dari bala...palis2...ermm saya dah tgl jejak ni...t awak jejak sya bole...

HaJaR said...

wahhh~ entri best sangat2..
sama2 beringat kan.. =)

Saiful Bahari said...

pesanan untuk semua,bukan saja lelaki malah perempuan,lelaki jangan dok gatai sangat nograt awek orang,perempuan,jangan jual murah2 k,mahal2 ckit,tapi jgn mahal sangat nanti xlaku.keh3

HazHand said...

Fyqa!!: huhuh,yups.. So dajal uh lg trok..hoho

HazHand said...

wawa: huhuh,base lah,nk ingt2kn je..hehhe

HazHand said...

syed! hahah,ade je.. xkan la tak pernah wat kn.. xdelah,its from aizstory laa..

HazHand said...

atiq!: aah,btol3!! sy sokong anda!

HazHand said...

fyqa: insyaAllah..

HazHand said...

ecah: of course.. lagi best straight je.. xmo belok2.. huhu

HazHand said...

ifti larina: yups.. mugkin ade llaki yg boleh trime.. mgkin jugak ada yg tak boleh trime kan..

HazHand said...

amirah norah: u r welcome..

HazHand said...

anacgg: yups..baik3..

HazHand said...

hajar: huhuh,ok.. ingt2kn diri sendiri k..

HazHand said...

saiful: hahaha.btol3... Actually,die kene seimbang dan terhad je.. itu pon dh cukup

forever love said...

sy tahu awk sentiasa sokong saya..hihi

Hidup Sihat said...

tapi tak semua perempuan dilahirkan, mempunyai dara :)

Don't be so naive.

Aen said...

mmg lyn kan story kt aizstory..aku pon layan gak..kartun dia penuh bermakna..

adaadean said...

ha...? 'hidup sihat' cakap tak semua perempuan dilahirkan ada dara? mksud nya?
ngeri pulak dengar.


entry best ouh. aku suka.

tapi betol jugak, ade yg kate jgn nak salah kan pompuan jea. lelaki tu yang jadi dalang. kalo bukan sebab laki yang macam tu, rase nye pompuan tu ta kan jd cmtu kot. n mybe btol slah pompuan tu jugak, sebab caer ngn ayat laki tu. so, skrg aku pon pening na salah kan sape! hahak. pape pon pompuan spatotnya jangan kenal ngan laki yang mcm tu kot. so kenal la ngan laki yg baek2 jea. ( mcm la lelaki baek tu ade cop kat dahi tulis "lelaki solehah" kan?? so jgn nilai buku dari kulit luar nya)

*entry ko menarik aku tuk komen, pdhal aku lah manusia o blogger yg pemalas na komen2 nih. juz rajin BW jer. tu pasal aku tak pemes kot . hahak

marish sha said...

kes mcm ni banyak terjadi kat perempuan yg tak pernah terdedah dengan dunia luar,
dunia luar bukan lah maksudnya bersosial, maksudnya kat sini, dea tak tau mcm mane rupe dunia kita sekarang ni yg banyak sesgt syaitan bertopengkan manusia,
takde org nak engtkan dea, takde org nak ajar dea, takde orang nak bagitau dea.

Bila lelaki ayat siket dah caer meleleh, percaye bulat2 kata lelaki 2.

Sama la jugak dengan perempuan yg merendah diri, rasa diri tak cantek, diri 2 tak sempurna, tak de laki suke, tak de org nak, takde sape nak couple dengan dea, bile laki ayat siket mulalah nak percaya, ape laki nak ekotkan, ape laki mintak bagikan smpai bnde2 ini pun nak bagi, reason dea, sbb laki 2 je yg sudi nak terima dea, terima ketaksempurnaan diri 2 kononnye.

Bagoslah pendidikan sekarang dah terapkan ilmu penjagaan diri bagi pelajar sekolah tahap 1, ape tah name subject 2 lupe sha, tp tgk buku teks dea, mmg bagus lah.

Btw, lukisan ini sangat canteklahh

HazHand said...

Atiq: heheh.im always ok.. hahah,fried kan..best friend!

HazHand said...

Hidup Sihat: Yups.. mmg la xsmue.. klau yg tu,lain crite lah kot.. kne tnye mak dia..hahah

HazHand said...

aen: hahaha,yups.. same2!! huhuh

HazHand said...

marisha!! mak aih,, pnjgnye komen eden nh!! hahahaha
nice2!! nice tips laa..
yups,smua yg sha gtau tu btol..
xtau nk slahkn spe kan..hahah

forever love said...

yup..my best friend..thnx ya <3

budak kampung said...

baju awak basah,saye nampak buah2 han awak...cissss...keh3...berhati2 la wahai wanita bile berpakaian....kadang kerane tersalah pakai pon leh jadi camni huhuhu

ayat2 bile nak mintak clash

HazHand said...

atiq: hehehe,suke aje....
eh,still x reti ouh,nk wt email notification komen nh..hahaha..malu3!!

HazHand said...

budak kampung: hahaha itu mesti ko buat an..hahaha

Nurhasnatul Nabila said...

hasif aku suker entry ko kali ni..
suker giler..
terasa nak nanges bila kenang nasib perempuan to..
tpy kan sip, dara seorg perempuan bukan senang utk d pecahkan.. xsemesti nyer mlm pertama jer dye akn pecah.. dara to, mmg nipis sepesti plastik tp dye xmudah d pecahkan seperti plastik.. jd para suami xleyh judge isteri dgn sekali ajer doe.. lagi2 dara to boleyh d jahit balik.. malah d galakkan jahit utk menutup aib.. maner kau tau weyh, pecah dara boleyh kua darah?? hahax !!!

forever love said...

lor yeke..isk3..xpe2..nty jumpe depan2..atq ajar k..

HazHand said...

heheh,atiq2!! suda reti la..hahaha tgk kt tutorial google..hahahha

HazHand said...

hahahah,thanks bella..
yups,btol pon.. itu aku tau la.. so laki x smestinye tros direct nk cerai kn..haha
WOI!!! ko ingt aku nh pernah pecahkan dara anak dara ke!! haish
aku ni pengetahuan bnyak la.. so x ugi kn klau aku bljr!! hahaha
ko nh.. so xdela aku kawen ngn ank gadis yg x dare!! hohohoh

ara said...

wahh..
terbaik laa.
(:
entri yang sngt menarik

Nurhasnatul Nabila said...

hohox!! bukan semua dara bila pecah kua dara larhhh...
dara gax xkan pecah semata2 hny kerna melakukan s***

Cik Miera Aziz said...

ramai gilee pmpn skrg bertudung tapi dah tade dara. ishh ishh.

HazHand said...

ara!! thanks..huhuh

HazHand said...

bella,haish,cm pengalamn je..heheheh

HazHand said...

cik miera:
base la tu.. nk kesedapan sementare kan.. jgn dibuat jugk,dh laa.hohohoh

Ainno M said...

bernas. Tapi dalam hal macam ni,sebenarnya dedua bingai.tu je yg aku mampu cakap.haha

hafizah nasruddin said...

dunia akhir zaman,, nice shoot! ^^

hafiz hafizol said...

Nice one... 2 la salah manusia.. diorg tak tahu apabila lelaki n perempuan ber2 maka akan ada org ke3.. Nauzubillah.. semoga kite semua dijauhkan dari benda2 yg x elok nie.. Haz camne lak kalau ko amat sayang kat pompuan 2 kan tapi dah x da dara.. adakah ko pun akan tinggalkan dia?? adakah sebb xda dara sahaja ko nak tinggalkan dia wpun ko amat2 sayang dia?? adakah????

Nurul Izzah said...

waah. hebat la!

Anonymous said...

HazHand..prtma kli mlwt blog ko n entri yg sgt mnrik prhtian ak..ade stu ayt dlm entri ko yg ko post "Masih SUCI"..so adkh mksd ko..kesucian ssorg prmpuan tu trletak pd celah kangkang ssorg prpmpuan (sori la..ak ni jnis tnye drect skit)..

n stu lg nk tnye pndpt ko..tjuk entri ko ni ade mnggunakn prktaan 'Murah'..so klu mngikut jln crita post ko ni..pmpuan mcm tu diktakn murh..so llaki tu mcm mne plak??..adkh diktakn 'Murah' jga or lbeh bwh dri tu???

no offence la sbb ak pn laki gk..cme post ko ni mcm mngatakn smuenye slh prmpuan sdgkn bnde ni brmle disbbkn laki..

cba bygkn kdaan prmpuan jual 'murah' tp xde laki yg 'beli'..xjd jgk kn..knapa ak ckp slh laki dlm hal ni..sbb laki adlh LELAKI..laki mrupakn sorg pmimpin..yg ptt mmimpin prmpuan..laki mrupakn sorg khalifah..so tnggungjwb laki sgt bsr..

so bg ak..sgt x adil la klu ko nk slhkn prmpuan je dlm hal ni..ayt2 dlm entri ko pn sah2 nk tujukn pd pmpuan je..

tu pndpt ak la..skian...

NuR 'aQiLaH said...

comey ah riben.

riben jugak yg gua nampak. keh keh

mushroom said...

1st time baca benda nih... ada moralnya, bagus2

ir yien 9897 said...

wau nice entry..
yien impikan pengakhiran cerita dengan baik tapi..
ops terlanjur..hmmm

suka search youtube pasal awak dan saya.. (sweet sngat) :)

Tukar Tapak Kaki