Header Blog Mencerminkan Karakter Blog Korang - How Ist looks like?

Bukan maksud aku, letak cermin kat depan laptop,nak tengok karakter blog korang.. Tapi,kan lagi bagus korang pergi tengok sendiri muka korang kat cermin.hensem tak hensem,comel tak comel. Aku tengok dah,Not Bad laa.. hahhah~
Berbalik pada tajuk entry ni. Actually, memang betul la, Kalau korang pergi buka blog orang atau someone kan,korang mesti akan nampak header blog dulu kan. Tak kesah lah header korang tu, ade tang muke korang yang besar gedabak ke, @ lain2 an. Meh sini kenapa aku rasa, header blog mencerminkan karakter blog korang :

  • Header yang ada muka sendiri - Wah! Comel3..! Hensem3..! Tapi!Jangan taruk yang gedik sangat.. i Xsuke tau.. hahaha, Tapi,kalau perempuan,comel gila2! Aku memang nak selalu masuk blog dia! lepas tu,aku cari facebook dia sekali.. hahaha
  • Ciri2 seterusnya,Kreative! (Betul ke aku eja?) - Yaa! kreative laa. Cuba korang masuk, website yang kreativity dia melampau2, mesti rasa macam nak sangat baca post2 entry dia kat bawah.Yelah,kalau dah kreative, tuan punya blog pun rasa tak bosan nak bukak blog sendiri. Last2 print screen, PRINT! hahah
  • Ada Font sahaja kat header dia - Haa, yang nih, not bad jugak. Kalau kita tengok,yang jenis ni,adalah jenis simple!! Tapi,paling orang tak suka,kalau dia just font pakai default blogspot punya.. Kelakar..kih3.. Sory bagi yang trase.. :')  Tapi,kalau post dia best2, no hal lah! ;-)
  • Ok,ni header blog yang simple gila,Bukan font je ada, tapi background dia tu, memang kena sangat dengan colour blog dia. iYelah, kalau dah kena, baru cantik blog tu.
  • Header berGRAPHIC! - Yang nii.. Konfem paling aku suka.. Yups, ini termasuk dalam header yang kreative k, tapi,inovatif, sedap ditengok. Terasa cam nak makan pun ada. Kalau dah header dia camtu, Isi2 dalam blog mestilagi bergraphic!! heheh
  • Header besar gedabak, sampai penuh satu page kalau bukak blog dia. - Yang nih!! Arghhh! Sakit mata aku nak tengok.. Kalau full page tu, kreative,takpe, tapi, ni langsung tak kreative. Lagi buat blog korang tambah lagi berat ada laa. So,jangan buat. Orang jadi malas nak tunggu loading uh.last2,terus blaa..
  • Kalau heade yang ade lucah2? - hahaha,aku no komen!! ayeem..heheh
Sudah la, aku rasa,setakat itu jelah opinion aku terhadap korang2 yang ada blog atau website ni. Jangan risau sangat laa. Lagipun, korang tak payah la nak perah otak sangat kalau nak header yang lawa.Tempah jelah suruh orang buat. Bukan mahal pun, Aku rasa berbaloi je. harga pun murah. Lagipun,yang design tu pun perah otak gak.. :')

P/s:Aku pun ada buat tempahan header gak. Tekan je kat "menu" kat atas tu. Tapi,kalau korang nak yang fee,korang g je kat website anak muda ni,"bukan imam muda,dia tak layak" hahah tekan sini: SYED GRAPHIC

23 Komen:

SyedGraphiX said...

ahhhh. gila smart header!! tlong buat kann! tlong tlong~! lawa gilaa DSLR! bila nak photoshoot. lallaa

taufiq helios said...

gediknyer u..haha..aku tertarik perkataan gedik tuh..haha

athirah said...

ciri 1st tu mmg xde dlm blog trex... HHHAHAHAHHAAH... dan x cun....

tp mcm sume tu xde je dlm blog trex... aduihhhh...

nadira shahid said...

ur header smart! sape buatkan ;p
my header = buruk, coz still newbie in blog industry ;)

Melz | Tips Blogging said...

wohha nice header la..

Alia Azmi ◕‿◕ said...

header alia langsung tak mencerminkn blog alia kan kan ? ahahaha

HazHand said...

syed!! hahahha.. pdan muke ko!!
nak ke?? jom laa!

HazHand said...

athirah!!! huhuhu
nope3!! kamu punye lawa kot!! series! nmpk warne wani!! i liked!

Dim Benihana said...

smart gila header...kagum2
yeringin nak belajar..

Ayeem Jemain said...

header aku kategori mana? cam tade pon?? grr

HazHand said...

nadira: huhuhu.. nape? nakgkke?? buat sndr2je..huhu

HazHand said...

Mels: wah!!firstime komen.. hahaha
uhm,lagi pon,ko nye lg style!

HazHand said...

alia: hahaha.boleh lg tuuu

HazHand said...

Dim:hahah,bljr kt utube.

HazHand said...

ayeem: hahaha,xpelah... ko kan,jnis tlanjang bogel!so ko mst lucah orangnya..hahah

mahirahnazlim said...

ngee ;) agak3 header aku mgambarkan ape yek ? cuba komen sikitt haha kira kategori header kau comel cute gitu sbb ade muka kau kan ?? haha

ecah said...

betol weh..byk blog yg biase2 tp header dorg berjaya pikat pengunjung yg dtg..so, header mmg main peranan..

header ecah amacam.?oke.?hehehe..

hana said...

blog saye nye header bese je..
huhu..
x pndai la nk uat..
hehe

HazHand said...

mahira: alah,xpelah,ko nye simple pon ok..huhuhu
oit,mne ade laa!!hahah

HazHand said...

hana: ala,,suh la org buatkan..bodek la spe2 yang reti buatkn header..huhuhuh

HazHand said...

ecah! hahaha,mcm header ko lah kan..hehehe,aku tau.. its ok,ko nye aku rase lawa,sbb tu aku suke msuk..heheheh

Amira Anorah said...

jeng jeng jeng..mane banner free??heheheheheheheh

dah janji kan??kekekkekke

fayafaya bintun kamil said...

smart la header hanz... :)
nk bodek haz buatkan...hehe

Tukar Tapak Kaki