Thanks To Bella - Sebab Kau Lah Aku Reti Letak ExchangeLink

Yeih!! Credit to bella yang comel sangat2,kerana telah beri aku tunjuk ajar yang sangat2 sekejap aja dekat aku. Walau aku tanya sikit,dan kau jawab sikit,tapi takpe,aku paham apa yang kau cakapkan. Itu pon nasib baik aku ni pandai, cepat faham.. hahaha (Jangan percaya dengan kata2 aku nih)

Anyway,bendenya sikit je yang aku tanya. Aku just bertanyekan si blogger cantik nih,tentang macam mana nak taruk dan buat "EXCHANGE LINK" yang ada dekat tepi sidebar aku sekarang. Dan last2 aku berjaya buat. Sebab sebelum ni pernah register,tapi tak pandai nak bahasa engglish kan,jadi,tak berjaya la time tuh.

Dan untuk para blogger yang teringin nak orang sharing link,tukar2 link dengan blog korang,korang boleh letak seperti yang aku letak dekat sidebar blog ni k. Actually.Step2 untuk buat mende nih,senang je,cuma aku je konon2 susahkan.Inilah aku,ambik kos IT,tapi belajar malas..

Cara nya:


  1. Korang masuk website ni dulu http://www.blenza.com/linkies/
  2. Lepas tu,register macam biasa
  3. Than korang boleh log in dengan id n password korang
  4. Ok. Seterusnya ada tab kat atas tu,korang tekan "wizard",maka akan keluar page setting yang ingin dipilih.
  5. Selepas itu,korang pilih kat step1 format web korang,kalau blogspot,plih la blogspot.
  6. Pada step2,ada 5pilihan sekarang. Actually,yang free hanya ada dua. "image linkies @ Original Auto links". So,korang pilih antara dua ni. Yang lain2 tu berbayar.
  7. Dan seterusnya pada step 3,korang dah boleh generate code html tersebut untuk diletakkan pada blog. Korang pilih la "meme" mane yang korang nak uh.
  8. OK! Than nak letak kat blog,korang kena add html/java gadget.
  9. Sekarang,semua settle. ;-)
Anyway,fuction utama dia,korang boleh save link korang dekat dalam wikilinks nih. Xpayah susah2 nak tag2 sangat..hohoh.. k lah,Selamat mencuba. ;-)

Lupe nak cakap,korang singgah la blog si comel yang dikenali mate kucing ni k. ;-)

9 Komen:

sharima amirah . said...

na letak jugak laa . hha .
Eh na tnye nuffnang tu ape ?
kate cm leh tambah pendapatan.
blogger baru , org na buat sebok na tiru. hhu
kene bayar kan ?

ofcuz said...

hahah,silakan silakan..
owh,nuffnang eh? bace dekat sini eh..

http://www.bloggerwanita.com/1001-idea-buat-duit-dengan-nuffnang/

tapi tak lengkap sgt,sory.. err,actually,free for blogger.. ne de kene bayar pon.. nak buat nuffnang,kena capai traffic web page..mksudnye,kene tarik ramai org dtg blog kite stiap hari

sharima amirah . said...

thankyou :)
oh ta kena ya,
sbb ade try try sign up tp ade bayaran,
itu yg tanye.
alamak na tarik org dtg yg susah tu. hhu
btw thankyou ya :)

Nurhasnatul Nabila said...

haha!
mlu la aku weyh...

ofcuz said...

pe die bella??? MALU?? eh2,sjak bile..
sharimah.. huhuh,ok3.. tp kalau dh pham,bgus lah... ;-)

Nurhasnatul Nabila said...

aku ni mmg d lahirkan sbg seorg pemalu.. xkan tuan hamba xtau kowt... beta mmg seorg yg pemalu... wahhh! geli2!

ofcuz said...

owh.. iYeke.. tapi tgk muke mcm muke gedik taw.. malahan lebih dr itu!!~ wah,skema ayat aku kn..

Nurhasnatul Nabila said...

kuang ajaq noa.....
aku piat tinger hang t..
hahahahahah!
*_^

ofcuz said...

await noo.. xkan xleyh kot..huhuh
anyway,thanks.. :-)

Tukar Tapak Kaki