Perkara Yang Merisaukan Lelaki Bila Keluar Dengan Girlfriend

Mungkin bagi lelaki yang telah anggap diri sudah berpunya,atau tidak berpunya tetapi tetap nak hangOut dengan kawan perempuan yang dia suka. Tapi,Bukan mudah kalau nak tackle hati si dia,buat dia bahagia dan sebagainya. Anyway,bukan apa,aku baru terbaca kenapa kadang2 tu,lelaki tidak happy selepas keluar dengan makwe sendiri.. Tapi,sebab apa kan kan? List5 dekat bawah ni,pemikiran aku yang spontan. Maaf bagi gadis2 yang tersa k.
1- Bila Keluar,Asyik lelaki je yang keluarkan duit.
Kalau dah baca sebab pertama pun,korang dah tahu kan. Yup! ini merupakan sebab utama kenapa kadang2 tu,lelaki malas nak keluar dengan si dia. Hanya kerana duit,wang,money! Cuba bayangkan,setiap kali keluar je,mesti lelaki yang belnja,lama2 bankrup la. Dan korang tahu kan,lelaki ni pun di supported oleh mak ayah jugak. Bukan duit sendiri. Lainlah bagi mereka2 yang sudah bekerja.;-)
Penyelesaian: Kalau keluar,korang kena merancang sama ada mahu -Berkongsi duit bila keluarkan duit.Bukan hanya mengharapkan lelaki atau perempuan sahaja. Setrusnya,korang boleh bergilir2 sama ada hangOut pertama,Lelaki yang belnja,hangOut yang kedua,si perempuan pula yang belanja.

2- Bila Lelaki buat lawak,Si Dia langsung macam tak ada perasaan. (NO FEELING)
Ni juga merupakan sebab kedua. Sememangnya kalau perempuan tahu,lelaki ni suka kalau kamu gelak dengan lawak2nya.. kecuali jangan nak gelak sangat lah kalau lawak yang melampau k. Yang penting,si dia perlulah spoting dan berfikiran open minded. Dan untuk pengetahuan perempuan,si lelaki akan lebih menyayangi kamu jika korang layan lawaknya. ;-)
Penyelesaian: Jadi bila die buat lawak korang gelak,bila dia series,korang kena series,bila dia sedih,korang turut sedih,dan bila dia susah,korang tolong la ek. :p 
Eh,Lupa la pulak,korang kalau boleh,kalau nak hangOut,biarlah yang terancang. Dan lebih baik,nak hangOut,korang kena pergi tempat yang tak banyak pakai duit k.

3- Bila hangOut dengan gadis,Si lelaki akan perlu kena bertindak dengan berhati2 dan akan pk kena Perfect selalu
Ini bermaksud.si lelaki ni,bila dah suka sangat2 dekat si dia,dan memang sayang sangat2,dan memang konfim nak jadikan si dia sebagai isteri,semestinya akan memastikan tindakan yang dia buat betul2,dan nak kena slow2.. iYelah,kalau tersilap sikit je,si dia dah taknak kat lelaki tu. sedih tau.. Hohoho. Alah,kalau dah perempuan tu jenis memilih,baik tak payah buat isteri kan. Baik cari yang boleh terima si lelaki dengan seadanya.
Penyelesaian: Si perempuan tidak perlulah nak terlalu sempurna dari seorang lelaki. Bukan semua lelaki ni sempurna,jadi korang kena pandai terima. Dan kalau korang rasa ada yang tidak kena,korang wahai gadis perlu cuba untuk slowtalk dengannya. dan mungkin si lelaki ni akan merubah hati untuk jadi lebih baik. Kadang2 tu,lelaki ni ada yang sebab sayang sangat2,dia terus berubah dari perangan asal die. kan3~


P/s: Mungkin itu je kemungkinan besar kenapa lelaki ni malas nak keluar dengan perempuan. Aku just menjelaskan kebenaran yang mungkin korang gak yang kena. Asyik mintak duit mak je laki nih.. hahaha

14 Komen:

KimiCnoL said...

setuju..bab keluar duit tue yang paling berat sekali..haha

JOM BACE ENTRY BARU
"1.Facebook VS Blog"

ofcuz said...

hahah,so pasni,xpayah nak keluar ngn awek dh kot..kan3~

atiqa aris said...

popuan x berhati perot je asek bia laki je payong time kua.sekali sekale popuan pon kne kua duet.bru fair:)

kina said...

abeh uh. takkan la kitorang pulak yg kene kua duit. kate sanggup jadi pakwe. then sanggup jugak la nak belanje kan. yes, weoll leh kua duit, tapi taim2 penting je la kot. macam bile taim bufday ke. hee.ala kang dah kawen, kongsi2 jugak kan. taim berkaple ni la nak kikis habes2 san. eh terpanjang la komen aku ni

ofcuz said...

hai.. bgus la kamu ni atiqa.. npe sokong laki..? bukn kamu pmpuan ke..hoho

eh kina.. hang mmg,,hati jahat je.. hahaha.. dah boleh kene skolah balik ni..hahah

Fareast said...

NAsib baik x de Awek lagi...
tapi kalau keluar dengan kwn pompuan pon hampir sama jugak..
paling x suka, kene ikut diorg Shopping..
huhuuu.. letih2

ofcuz said...

hahah,fareast.. xpe,lpas ni kan tros kahwin kn.. so kene dgn isteri la kalau bukn dgn awek..hahahah

Nurhasnatul Nabila said...

sedihnye aku...
naper yg komen ni semua nya perempuan..
apa salah kami...

ofcuz said...

alahai kawan ku sorg nh..huhu
dah nk buat cane kan.. fakta~ ;-)

yunk tia said...

nak komen bole ? lalalala~ *muka siyes

yunk tia said...

nak komen bole ? lalalala~ *muka siyes

Firdaus Kasim said...

info yg sgt menarik.. minta izin utk share yew

ofcuz said...

tia: xboleh..hahahha
daus: same2.. silakan..

yaya_flanella said...

kirenya aku ni gf yang baik lah kan. haha. XD
http://yayaflanella.blogspot.com/2011/01/perkara-lelaki-dan-perempuan-suka-dan.html

Tukar Tapak Kaki