Kenapa Filem dR Rozmey Tidak Mendapat Sambutan?

Dah hampir berape bulan filem yang diterbitkan dR Rozmey sepertimana yang kita tahu, sekarang sudah 8bulan filem tu dekat pasaran. Walaupun filem tu dah lama kluar,tapi,tapi adakah sasaran dR Rozmey tu tercapai? 
Kalau dikire2kan,dah hampir 8bulan kat pasaran. Dah dapat ke rm12juta,rm40 juta yang di war2kan tu?? haha,anyway, bila aku baca punya baca kat artikel, mana ada sampai juta2 la!! Jumlah dia,kalau total pun baru rm 230ribu. Tapi bila di convertkan pada juta, Jadilah 0.23juta sahaja. :-)  

Dah2,korang janganlah membahan sangat dekat cik Rozmey kita k. Untuk pengetahuan korang dia kira boleh dikatekan berani berkata2.tetapi apa yang dikatakan tu,berlainan dari apa yang dia buat selama ni. sebagai contoh. dia mengatakan,

"Saya berani letakkan sasaran ini berdasarkan pengalaman saya dan hasil kejayaan bisnes sebelum ini"

Haa! Jadi bila da baca kata2 dia yang ni,cuba kita bandingkan,dia bisnes apa dan dia buat filem tu pulak bisnes apa yer? tidakkah kalau berfikiran jauh,kita boleh tengok, kalau bisne mesti pemasaran yang terbaik melalui produk. Tapi kalau FILEM pulak,lain! Pemasaran je sama.
Ok,apa yang aku nak beritahu dekat sini bukan lah fakta yang selebih2nya,tetapi,hendak beritahu kenapa FILEM dR rozmey taknak nak dapat sambutan sangat. Ini adalah mengikut apa yang aku lihat sebagai public environment k.
Baik,sebab pertama yang aku tengok,dan yang ini adalah punca paling besarf tak dapat sambutan.
1. Kerana apabila dia mempromosikan FILEM ni,promosi dia lebihkan kepada wajah dR Rozmey kita. Yang mana kononnya hangat yang dR Rozmey muncul buat filem pertama. Bukan kecil2lan pasal dia,tapi besar2an. Just fokus pada dR Rozmey.  Hey,ingat KAU artis ka? 
Kalau kita lihat kat pelakon2 dia,semua ok2 je.

2.Dan sebab kedua kerana FILEM yang dipasarkan itu tidak seperti FILEM2 lain. Terlampau over confident hanya dengan menetapkan jumlah kutipan sahaja,tetapi FILEM ntah kemana.

3.Jalan cerita FILEM dia BIASA2 je sebenarnya. Hey,nak dibandingkan dengan apa yang cerita taubat dari Indonesia tu,belambak yang macam tu. Takde kelainan pun dalam filem tu. 

4.Yang terkahir ni kerana TETAPAN jumlah kutipan yang belum pape lagi,dia dah tetapkan.. Berjuta2 kan. Cuba bayangkan, kalau cicak-man yang belum confident takdelah nak tetap2 harga. itu pun pakai kos berjuta2 jugak nak buat filem. pap pap pap! Dah dapat kutipan 4juta.  So,kalau buat filem buat pertama kali,jangan nak terus confident bagi tahu jumlah kutipan,Belum tentu lag kan. Hei! konon2nya kalau dah tetapkan kutipan macam tu, orang ramai akan fikir "WAH!! Mesti best kan filem ni kalau dah kutipan sampai 4juta kan.!" 

5.Sebab seterusnya pula kerana Wajah dR Rozmey yang masih baru dalam bidang ni. Kalau firstime,takperlu nak terus naik! hey,dulu kan wat bisnes jusmate5 tu,ko kan slow2 dari bawah,kalau ye pun,buat la macam tu dulu. ini tak,kalau dah dalam bidang seni pun kena macam tu juga.

6.Mungkin sebab rambut dR Rozmey yang tak pernah nak berubah.huhuh (maaf tersasul)

Ok,kalau korang pandai fikir,jadi fikir la apa yang aku fikir ni,betul atau tidak,terserah. ;-)  KITA support dR Rozmey nye product je k. SUPPORT3!!!

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1490016735286

2 Komen:

mie said...

pelakon dh top2..
tapi tetap xmenarik..
heheeee

ofcuz said...

yup! betul tuh!

Tukar Tapak Kaki