Kenapa Berebut Untuk Beli iPhones?

Orang kata,kalau nak beli barang,kita kena la test dulu,mana yang bagus kualiti,dan mana yang tak bagus kualitinya. Actually,taknak memanjang kan cerita,dan hendak straight to the point je. Its all about iPhone4. Dan seperti yang dunia tahu, ramai pembeli yang terkejar2,dan tergila2 hendakkan iphone4. Dan kebiasaan orang tertarik,cuma sebab satu je yang paling cepat untuk dorang terpikat dan terasa hati nak terus beli hari tu juga.
Ini adalah kerana,kualiti Graphic dan design yang dijanjikan iPhone serta Main Menu iPhone yang boleh kita lihat,sememangnya cantik,dan sangat2 memikat hati.(Tak namapak ke menu dia macam warna warni tuh) Dan bila kita diumpakan iphone kepada manusia,"Sungguh cantik wajahmu wahai kekasih".. Bunyi dia lebih kurang macam tu lah. :-)
Dan kebiasaannya,pembeli2 yang ingin membeli iPhone nih, diorang akan lihat pada kecanggihan serta function yang ada pada iPhone tersebut. Ini merupakan pembeli yang terbaik dalam pemilihan untuk membeli iPhone. Oleh kerana,apabila pembeli memikirkan tentang function yang sedia ada pada iPhone tersebut,dan semestinya dia akan mengetahui keseluruhan keupayaan iPhone tersebut.
Seterusnya,untuk pendapat aku sendiri lah kan,kenapa ramai yang inginkan sebuah iPhone ni,adalah disebabkan apabila pembeli memakai iPhone,ia akan dipandang lebih "High Profile" bila dikata orang sekeliling. Tapi,tolong la, bagi aku,biase2 je. hehe. Dan bukan maksud,kalau korang pakai hphone lain tu,tak nampak high profile kan, tapi cumanya, bila kita bandingkan, kalau hphone mahal,tapi function da macam katak bawah tempurung,kalah dengan handphone low profile yang lain, tiadak ka masih boleh dipandang "WAHH! haphone aku lagi canggih laa..." Its true rite..? dan sebenarnya,Orang akan pandang kita pakai iPhone, bila kita ni dah betul2 kaya. :-)
Pakai iPhone,setakat akai duit Ptptn,baik tak payah kan.. SOKONG! hahah.
Opss,terlupa pulak nak tambah lagi satu pendapat aku. Kenapa orang nak beli iPhone? Antaranya adalah disebabkan Application2 yang sedia ada untuk didownload secara percuma dengan pelbagai hidangan untuk pengguna2 iPhone. Dan kalau beli sebab ni,aku sangat2 sokong. huhuh,Korang memang budak gadget!

Sesungguhnya,semua ni hanya pendapat aku tentang pandangan orang pada iPhones. Tak menghalang untuk korang beli kan. Selagi ada kemahuan,disitu ada iPhone yang menunggu korang. :-)

P/s: Anyway, im waiting to buy Nokia N8! 



4 Komen:

Pejuang Kesenian Extreme said...

Buat masa sekarang,rasanya iphone juga yang terbaik..

ofcuz said...

mybe~ Becz bnyk klebihan kan. tapi,sampai bile?

takenaga said...

adroid phone skangg.
tak pon kau try windows 7 phone.

ofcuz said...

yeih!! taw.. anyway,xjadi nk beli sume tuh..lari bajet!! hahah

Tukar Tapak Kaki