Cipta Avatar Cartoon Untuk Gambar Profile Anda - FYManga

Masih ramai lagi yang tak tahu,macam mana nak reka satu "avatar" untuk gmbr profile atau mana2 saja yang korang nak letak. Anyway,untuk pengetahuan korang,avatar tu ialah sebuah animasi profile,atau gambar yang bersaiz kecil. Yehs! macam yang aku buat,yang pernah tengoklah. Malas nak pakai gambar sendiri,dah macam berlagak pulak kan.hehe


Ockeyh! How to make the cute avatar,one for ur self!? Senang je. Korang boleh masuk website ni: 


Dan korang pilih satu bahasa yang korang faham. Than click pada "create your mangatar for free".next pulk,korg pilih jantina pulak. Ok,lepas tu korang create la muka korang yang agak2 korang sangat suka nak tengok,nak tatap. Daripada bentuk muka, baju,dan tacap2 muka,semua korang yang pilih. Best la,try la wey! huhhu..
Dan bila korang punya avatar dah siap,korang tekan finish kat bawah tu,dan korang kena isi sedikit maklumat,DAN yang paling penting,kena isi EMAIL. sebab,korang tak boleh save gambar tu macam gambar biasa,jadi kia akan dihantar ke email korang,han,kat situ baru boleh save. Harap maklum semua.


Ni ok gak!!! http://www.southparkstudios.com/avatar/
Ada lagi!!!!!! http://unique.rasterboy.com/
Ada lagi website lain,tapi yang ni tak seCute yang atas ni. http://www.doppelme.com

P/s:Alah,baru nak tunjuk gambar yang aku punya tu,tapi,nak upload tak boleh pulak. Sengal kau blog! :'(



7 Komen:

Pejuang kesenian Extreme said...

Tengok benda ni jadi tren blogger masa kini..

ofcuz said...

yups! konfem sudah.. PKE dah buat ke?

tia said...

saya nak jugak. tOlOng buat kan bOleh ? :D

ofcuz said...

Nak,buat sendiri yer~

nas said...

perghh..jenuh aku cari entri camnie
thumbs up la ko...
aku jenuh nak cari avatar cm2...hehehe

latest entri:

Makin Ramai Artis Sudah Memakai Tudung, Alhamdulillah

-QinaSha Hudson- said...

encik !. dah bape kali kot cube buat . asal lembap cam... eiii aii. tak leh oh. :(

ofcuz said...

nas¬ hahah,xkan jenuh kot cari? Xpelah,da jumpe,pndai2 la buat k.

Qina: die kene tggu la.. lepas tu,bru la blh.. tpi,kalau xdpt gak,try update blk flash ko tuh..

Tukar Tapak Kaki