Dell Studio - Laptop Impian Selamanya

Masuk ni,sudah 3 semester aku belajar dekat politeknik yang tak pernah2 nak premier lagi ni,masih taknak berkembang gak dengan barang2 yang aku ada sekarang. Nak mintak mak ayah,malu :$.. mampu memang mampu,tapi,dats not me la.. Daripada sem1 sehinggalah sem3,xpun mungkin sampai sem6 kot,habisnya diploma, aku pakai lagi la nampaknya laptop dell lama ni..huhuh Dell inspiron 1501..huhhu (malu betul aku nak gitau! Fcuk) Takpelah,aku muka tebal,ape heran kalau dah barang kita dapat,ambik jelah. Bukanmacam korang, nak laptop,mintak mak ayh belikan.. ish3~ :p
Actually,dats not story yang aku nak cerita laa.. Saje cakap,nak bagitau aku pakai laptop murah je sekarang,TAPI PALING MAHAL KETIKA dulu2 k.. Da memang boleh beli laptop macam korang gak.. Ok ok ok..Full Stop.
Dari akhir sem1,aku dah terpikat dekat satu laptop ni,seperti yang korang tahu, "DELL STUDIO".. huhu. Banyak sebab2 yang boleh buat aku tertarik dekat satu laptop ni,sedangkan banyak lagi laptop kat dunia ni yang canggih kan. Takpelah,setiap orang ada minat sendiri. Sebab pertama yang buat aku jatuh hati kat laptop ni,adalah design nye. Tak nampak ke,Tidakkah bentuknya nampak compact! Slim! Mantop...! haa.
Dan sebab kedua,Requirement dia lebih kepada up to date la jugak. Dan sebab ketiga,Laptop ni penggunaannya lebih kepada multimedia..! YUPs!!! itulah yang aku cari selama ni. Nak di ikutkan aku ni,jenis suka editing multimedia,so,sangat2 perlulah nak pakai laptop ni. Dan lagi cepatla aku nak update blog ni,(tak macam skang,LEMBAB gile vavi!!! hohoh)..
Dan dibincangkan harga pulak,dell studio 1530 biasa ni,harganya baru rm2RIBU lebih,tapi,requirement yang kurang la,dan untuk dell studio 1555 requirement tiggi baru rm3900ribu lebih like dat.hah.Dan untuk yang terbaik sekali,DELL STUDIO XPS. Yang ni mahal sikit,rm4500 macam tu. Kalau ada duit,semua aku angkat laa!!
Its ok la,ku ingat,nak  beli laptop ni time aku praktikal.InsyaAllah. Semoga aku berjaya capai..hahaa. Kalau tak cukup,mintak mak ayah..(hohoh,cakap keling aku ni,sekejap malu,sekejap nak mintk..gurau jelah.)Ni lah gambar yang bakal aku letak t,Dell Studio,atas meja aku..hohoh
Dah la,My life,senget belake.. Review laptop ni jap k..:

Rating

Dell Studio 1555
Workmanship84%
Keyboard86%
Mouse86%
Connectivity86%
Weight79%
Battery80%
Display85%
Games Performance86%
Application Performance89%
Temperature76%
Noise92%
Impression86%
Average85%
85%
Multimedia *
Weighted Average
P/s: Bagi yang minat multimedia,ini yang terbaik untuk korang,tapi,bagi peminat dell sahaja. Kalau brand lain,ofcuz ada. Cuba la cari k.

4 Komen:

Miss Shortie lahh said...

touch screen.??! :O

ofcuz said...

die yg kate..sy mne la tw... cr sndr kt ntenet..hehe

Miss Shortie lahh said...

ohh, okay :)

Anonymous said...

tapi orang kata,xde screentouch..
not sure la,dgr org kate..

Tukar Tapak Kaki